Helyi közélet

2015.09.23. 13:13

Telezöld: tele vagyunk kétségekkel

Nyíregyháza - Engem nem nyugtatna meg a tudat, hogy nem az én hibámból tört össze az autóm... - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Engem nem nyugtatna meg a tudat, hogy nem az én hibámból tört össze az autóm... - írja olvasónk.

„Mennyi baleset kell még?” címmel jelent meg korábban egy cikk annak kapcsán, hogy azon a hétvégén frontálisan ütközött Nyíregyháza polgármestere a Sóstói út és Ferenc körút kereszteződésében, és három személy szenvedett sérülést.

Sajnos alig telik el hét vagy hónap, hogy ne történne hasonló eset az ominózus kereszteződésben. Nem csodálom, hogy az esetet követően bombázták az olvasók a szerkesztőséget véleményükkel, észrevételeikkel, javaslataikkal.

Bevallom, a Magyar Közútkezelő Zrt. szeptember 11-ei lapszámban közölt válaszától egyáltalán nem nyugodtam meg. Marczin Bence kommunikációs osztályvezető úgy vélekedett, a balesetek oka a kanyarodási szabályok be nem tartása, szabálykövető közlekedéssel a balesetek kivédhetőek. Tehát nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás.

Megoldás kell, nem magyarázat

Engem nem nyugtatna meg a tudat, hogy nem az én hibámból tört össze az autóm, nem én okoztam annak a gyerekcsoportnak a sérülését, akik közé, mondjuk, kidobott a szabályt be nem tartó gépkocsivezető! Az osztályvezető arra hivatkozik, hogy húsz éve működik így ez a forgalmat irányító berendezés. Arra azonban nem tér ki, hogy ez idő alatt mennyi baleset történt ezen a helyen!

Lenne más alternatíva

Arról is szól, hogy hány százalékkal kevesebb járművet engedne át a lámpa az alárendelt útvonalról. Arról azonban nem, hogy a balesetek száma hány százalékkal nagyobb itt Nyíregyháza más kereszteződéseihez viszonyítva!

Vannak közlekedési mérnökök, akik pontosan ki tudják számolni, hogy egyes jelzőlámpákat hogyan kell beállítani ahhoz, hogy optimálisan működjenek, minden irányból megfelelően engedjék a forgalmat. Miért kell a tipikus esetet alkalmazni, hogy az alárendelt útvonalon a zöld eddig tart, a főútvonalon addig? Végezzenek számításokat, és ennek megfelelően állítsák át a lámpákat!

Nem érdekes, akár az emberélet sem, csupán az a fontos, hogy mi betartjuk-e a szabályokat? Mindenki tisztában van azzal, hogy ahol nem jó a szabály, ott át kell azt írni, nem makacsul ragaszkodni a régihez!

Mindegy, milyen áron?

A jelenlegi álláspont számomra azt üzeni, hogy mindegy, milyen áron, de megtanítjuk közlekedni az embereket! Aki nem tanulja meg, vessen magára, vagy arra, aki vétlensége ellenére balesetbe sodorta!

- Domokosné Nagy Katalin, Nyíregyháza -

[poll id="1005"]


Nyíregyháza - Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta. tovább »

Nyíregyháza - A balesetek ellenére a Közút nem tervezi a körzöldes irányítási mód megváltoztatását. Szerintük nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás. tovább »

Nyíregyháza - A megoldási javaslatok különbözőek, de abban mindenki egyetért: a telezöld nem maradhat. tovább »

Nyíregyháza – Nyíregyháza egyik nevezetessége lehetne az a telizöldes kereszteződés, ahol sajnálatosan sok a közlekedési baleset, a rossznak bizonyult jelzés miatt. tovább »

Nyíregyháza – Mint ahogy arról beszámoltunk, vasárnap délután Nyíregyházán, a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződésében két autó ütközött, a frontális karambolban hárman sérültek meg. Információink szerint a baleset részese volt a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc is.tovább »

Sokakban merülhet fel, hogy meddig tökölnek még az illetékesek, mennyi baleset kell ahhoz, hogy megszüntessék azt a sokak által átkozott és veszélyt hordozó telezöldet a megyeszékhelyen, az egykori Márka előtti kereszteződésnél. Mán László jegyzete. tovább »

Nyíregyháza – A vasárnapi nyíregyházi baleset után többen jelezték olvasóink közül, hogy a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződése balesetveszély. Mivel több ilyen helyszín is lehet a városban, itt a lehetőség, hogy elküldje nekünk, melyikkel van gondja! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában