Helyi közélet

2015.10.22. 16:48

Gyakorlat a Viktória Házban

Nyíregyháza, Sóstó - Csütörtök délelőtt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a Nyíregyházi Állatpark Viktória Házban szituációs gyakorlaton vettek részt.

Nyíregyháza, Sóstó - Csütörtök délelőtt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a Nyíregyházi Állatpark Viktória Házban szituációs gyakorlaton vettek részt.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „A” szolgálati csoportja először helyismereti bejárással kezdte a csütörtök délelőtti foglalkozást. A Viktória Ház épületének szintjein megtekintették az oltáshoz rendelkezésre álló forrásokat, a nehezen megközelíthető helyiségeket és egyeztették a Tűzoltási és Műszaki Mentési Tervben foglaltakat a helyi szakember segítségével.

A szituációs begyakorló gyakorlaton a feltételezés szerint a létesítmény épületében az első emeletei, légtechnikai központjában feltehetően elektromos zárlat miatt keletkezett tűz, melynek következtében az épület aránylag rövid időn belül füsttel telítődött. A tűz keletkezésének idején többen tartózkodtak az épületben. A tűz oltását az ott dolgozók tűzoltó készülékkel megkezdték, de nem jártak sikerrel, ekkor értesítették a tűzoltóságot.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több gépjármű-fecskendővel, a vízszállítóval és a magasból mentővel avatkoztak be, ahol a szituációban lévő feladatot hajtották végre. Az épületben lévő sérültek felkutatására és kimentésére mentési csoportot alakítottak, valamint több oltósugarat is szereltek.

A szituációs gyakorlatot Pócsik Zoltán tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője, valamint Oszlár Gábor tű. százados, nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ellenőrizte és Lipták Gábor tű. törzszászlós, szolgálatparancsnok megfelelőre értékelte.

A Dél-Amerikai állat- és növényvilágot bemutató létesítményt 2014 decemberében adták át a Nyíregyházi Állatparkban, a tűzoltók helyismereti és gyakorlati foglalkozása ennek biztonságához járult hozzá.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában