Helyi közélet

2015.10.13. 15:43

MSZP-sajtótájékoztató: Mi lesz a magyar vidékkel?

Nyíregyháza – Elfogadhatatlan, hogy az ország legjobb szántóterületei úgy kerülnek kalapács alá, hogy várhatóan nem a helyi gazdálkodók érdekeit szolgálják majd – jelentette ki Gőgös Zoltán, az MSZP országos alelnöke egyben a párt mezőgazdasági szakpolitikusa, az állami termőföldek árverésével kapcsolatosan keddi sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza – Elfogadhatatlan, hogy az ország legjobb szántóterületei úgy kerülnek kalapács alá, hogy várhatóan nem a helyi gazdálkodók érdekeit szolgálják majd – jelentette ki Gőgös Zoltán, az MSZP országos alelnöke egyben a párt mezőgazdasági szakpolitikusa, az állami termőföldek árverésével kapcsolatosan keddi sajtótájékoztatóján. Gőgös Zoltán elmondta, hogy az árverésre bocsátott 400 ezer hektár akkor szolgálná Magyarország érdekeit, ha tartósan és véglegesen állami tulajdonban maradhatna, mivel ezeken a területeken komoly innovációra és foglalkozásbővítésre nyílhatna lehetőség. – Egy családi gazdaságokat mozgósító ösztönzőrendszer kellene, ehelyett félő, hogy akik jogtalanul, maffiamódszerekkel szereztek sok éves bérleményeket, azoknak aligha lesznek ellenfeleik. Mi a mai napon a folyamatok követése érdekében eseti bizottság létrehozására tettünk javaslatot, s több ellenzéki párttal közösen az alkotmánybírósághoz fordultunk, mert megengedhetetlen, hogy kormányrendelettel írjanak fölül törvényeket – tájékoztatott a párt országos alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában