Helyi közélet

2015.10.18. 13:29

Ötpróba a morotva partján

Rakamaz - A fiatal versenyzők egyikét sem ijesztette el a rossz időjárás.

Rakamaz - A fiatal versenyzők egyikét sem ijesztette el a rossz időjárás.

Első alkalommal rendezték meg a napokban a horgász ötpróba megyei döntőjét Rakamaz vadregényes holtágán. Ezzel a megmérettetéssel zárult a „Horgász-suli” program első éve.

Tesztlapokkal kezdődött

– A verseny előtt, de még a hajnali órákban is szakadt az eső, ám a verseny kezdetére mintha elvágták volna. A fiatal versenyzők elszántságát jelzi, hogy a döntőben részt vevő csapatok egyikét sem ijesztette el a rossz idő – tájékoztatta lapunkat Biri Imre, a „Horgász-suli” program vezetője, a Cormoran STE alelnöke. – A megyei döntőben a tiszabezdédi, a leveleki, a tiszavasvári, a mándoki és a rakamazi iskolák csapatai bizonyíthatták tudásukat.

– A rövid megnyitó és a feladatok megbeszélése után a csapatokra várt szellemi vetélkedő, szerelés, dobógyakorlat, evezés és horgászat. A tesztlapok kitöltését még minden csapat egyszerre hajtotta végre. Itt Tiszabezdéd csapata bizonyult a legfelkészültebbnek és a leggyorsabbnak is.

Nehéz feladat az evezés

– A továbbiakban három csoportban három helyszínen folyt a vetélkedés. Az egyik ponton egy-egy úszós szereléket állítottak össze a csapatok. Itt a tiszavasvári iskolások voltak a legügyesebbek, bizonyítva, hogy a csapatmunkával és egy kis kézügyességgel nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni egy pedzőt. A dobógyakorlatban a leveleki kisiskolások bizonyultak a legpontosabbnak.

A legnehezebb feladatnak az evezés bizonyult. Sajnos, a mai fiatalok többsége nem tud evezni, a szervezők éppen ezért tették be ezt a versenyszámot a feladatok közé. A feladat nehézsége miatt volt lehetőség egy kis gyakorlásra, és a fiatalok gyorsan tanultak. A csónakkal a vízben 10 és 20 méterre lévő karókat egy nyolcast leírva kellett megkerülni.

A verseny eredménye

1. Erzsébet Királyné Általános Iskola, Rakamaz: Puncsák Rebeka, Dankó Bence, Pápai Tamás, (felkészítő: a Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület).

2. Kabay János Általános Iskola, Tiszavasvári: Simon Nikolett, Kórik Levente, Tasi Tamás, (felkészítő: az Alkaloida Lombik Horgászegyesület).

3. Gárdonyi Géza Általános Iskola, Levelek: Gál Orsolya, Gál Sándor, Hurja Ákos, (felkészítő: a Leveleki Horgászegyesület).

A díjakat Fesztóry Sándor, a MOHOSZ megyei szervezetének vezetője adta át.

Nagy előny a helyismeret

– Evezésben a Rakamazi Erzsébet Királyné Általános Iskola csapata kezdett, és nagyon ügyes, összeszokott evezéssel magasra tették a lécet a csapattagok. Az ötpróbát kétórás horgászverseny zárta. Itt megint beigazolódott a hely­ismeret fontossága, hiszen a rakamazi csapat nagy fölénnyel nyerte ezt a versenyszámot. A versenyzők közül kiemelkedett Dankó Bence 2. osztályos kisdiák, aki 32 darab kifogott halával a legeredményesebb versenyzője lett a megmérettetésnek – tette hozzá Biri Imre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában