Helyi közélet

2015.10.29. 17:48

Repülő ősgyíkot fotóztak Vásárosnaményban?

Vásárosnamény - A pteranodonok a dinoszauruszokkal együtt kihaltak. Tényleg? Időről időre felbukkannak fotók, észlelések, amik elbizonytalanítják az embert. Olvasónk is küldött egyet. Vajon őshüllő röpköd Vásárosnamény fölött?

Vásárosnamény - A pteranodonok a dinoszauruszokkal együtt kihaltak. Tényleg? Időről időre felbukkannak fotók, észlelések, amik elbizonytalanítják az embert. Olvasónk is küldött egyet. Vajon őshüllő röpköd Vásárosnamény fölött?

2008 nyarán egy este kocogtam az utcánkban, amikor hirtelen hangos szárnycsapásokat és károgást hallottam. Ekkor elrepült felettem egy különös lény. Olyan szárnyai voltak, mint a denevérnek és vörös pikkelyei voltak. Én azonnal fogtam a telefonomat és fényképet csináltam róla. Csak az árnyképéről sikerült. Ekkor ez a valami messze járt - írja olvasónk.


Mi is az a pteranodon?

A Pteranodon („fogatlan szárny”) repülő őshüllő volt, amely 6-7 méteres szárnyfesztávolságával háromszor akkora méretet ért el, mint egy hatalmas keselyű. Ez volt az egyik leghosszabb szárnyú ismert Pterosauria, amely valószínűleg vitorlázó repülésre specializálódott.

 


Modern kori észlelések

1990-ben bukkant fel egy rejtélyes fénykép, ami szerint polgárháborús katonák pteranodont lőttek:

De később is a vadászok kedvenc célpontja maradt a legendás szörny:

Sőt, videó felvétel is készült már róla:

Vigyázat, a pteranodon veszélyes lehet - amennyiben talál egyet a kertjében, a háztetőn, ne piszkálja, ne dobálja és ne kezdje dúdolni neki a Frédi és Béni főcímzenéjét - inkább fotózza le és küldje el nekünk!


var __machform_url = http://imdigital.hu/machform/embed.php?id=286341 ; var __machform_height = 549;

// ]]>


Visszajár a plébános harangozni? Rejtélyes dolgok történnek az Ön településén? Van egy elhagyatott ház, amit inkább elkerülnek arrafelé? Ha nem csak olvasni szereti a túlvilági történeteket és ismer egyet-kettőt, feltétlenül ossza meg velünk!


Amennyiben történetét megosztja velünk, Ön tudomásul veszi, hogy a levelében leírtak szerzői jog védelme alatt nem állnak. A szerkesztőség a történet valóságtartalmáért felelősséget nem vállal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában