Helyi közélet

2015.10.09. 20:01

Szárnyal a Baromfi-Coop

Baktalórántháza - Pár év alatt szinte megduplázná kapacitását a családi vállalkozás.

Baktalórántháza - Pár év alatt szinte megduplázná kapacitását a családi vállalkozás.

– Összesen 10 baromfiistálló épült a Baromfi-Coop Bakta I. állomáson, ebből öt már üzemel. Minden ólhoz két külső takarmánytároló tartály tartozik, ezekből behordócsöveken keresztül, puffertartályokba kerül a szárnyasok eledele – magyarázta a rendszer működését a Baromfi-Coop Kft. új brojlernevelő telepének pénteki bejárásán és ünnepélyes átadásán az egyik dolgozó.

Megtudtam: ezután a számítógéppel vezérelt etető- és itatórendszer lendül akcióba, miként a megfelelő hűtésről, fűtésről, ventilációról, világításról és páratartalomról is csúcstechnológiás „virtuális tyúkanyó” gondoskodik.

Partnerek kellenek a sikerhez

A „telepszemlét” tartott több mint félszáz meghívott az egyelőre még üresen álló 8-as istállót tekintette meg, ahol mintegy 30–34 ezer kis csibe csipog majd hamarosan. – A szalagátvágási ceremónia se nem megkésett, se nem korai, és nem véletlen, hogy a bejárásra számos környékbeli település vezetőjét, jegyzőjét, régi és leendő partnereket is meghívtam – mondta némi titokzatossággal Bárány László, a Baromfi-Coop Kft. ügyvezetője. A házigazda kifejtette: a cég 5 éves tervében további 19 brojlernevelő telep létrehozása szerepel, erre szeretnék buzdítani a partnereit is.

KM-PI

További részletek a Kelet-Magyarország szombati számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában