Helyi közélet

2015.10.28. 18:27

Végső búcsú Apagy református lelkészétől

Apagy - Elhunyt Kozma Mihály, Apagy köztiszteletben álló református lelkésze, akit a napokban mély részvét mellett kísértek utolsó útjára.

Apagy - Elhunyt Kozma Mihály, Apagy köztiszteletben álló református lelkésze, akit a napokban mély részvét mellett kísértek utolsó útjára.

Kozma Mihály 1970. március 23-án született Vásárosnaményban háromgyermekes család második gyermekeként. Gyermekkorát Aranyos­apátiban töltötte, az általános iskolát is itt végezte. A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába járt 1984 és 1988 között. Ezt követően két évig dolgozott a Magyar Államvasutaknál, majd 1990-ben beiratkozott a Debreceni Református Hittudományi Akadémiára. 1995-ben végzett, s ebben az évben kezdte meg segédlelkészi szolgálatát a Debreceni Nagytemplomnál. 1996-ban hívta meg lelkipásztorának az apagyi gyülekezet.

Lelkészi szolgálata mellett különböző egyházi és társadalmi feladatokat is vállalt. Nemcsak lelkészként, hanem közéleti emberként is megtalálta mindenkivel a hangot. Volt egyházmegyei tanácsos, majd főjegyző, Apagy községben több cikluson keresztül önkormányzati képviselő, majd alpolgármester. Tevékenyen részt vett a hagyományőrző egyesület, az apagyi pingpong egyesület és a horgász egyesület munkájában. Benne volt az Apagyért Közalapítvány kuratóriumában, részt vett a helyi iskola munkájában. Lelkészként szolgált a korábbi években a sényői, a napkori és a nyírpazonyi egyházközségben.

Halála nagy veszteség nemcsak a családnak, hanem a református egyháznak és a településnek is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában