Helyi közélet

2015.11.06. 12:01

Egyéves lett Kamilla, és már majdnem három méteres

Nyíregyháza - 1 éves lett a Nyíregyházi Állatpark zsiráfborja, Kamilla!

Nyíregyháza - 1 éves lett a Nyíregyházi Állatpark zsiráfborja, Kamilla!

Mivel a kicsi anyja első borjas tehén volt s tapasztalatlan, nem gondozta, ezért születésétől kezdve a park gondozói vették át a pótpapa szerepét, akik az első időkben éjjel-nappal 3 óránként etették az akkor 150cm újszülöttet.

A borjú eleinte kolosztrumot (előtejet) kapott, ami igen gazdag fehérjében és antioxidánsokban, később pedig már egy speciális, nyomelemekben gazdag tejpótló tápszerrel kínálták.

A folyékony adagot, most hogy Kamilla már szépen eszi az abrakot és a szénát is,a gondozók folyamatosan csökkentették, s októbertől már csak szilárd takarmányt kapott, mint a kifejlett állatok.

A zsiráflány jelenleg 2.8 m, de ivarérett korában magassága eléri majd a 4.3 métert is. Az etetési időszakot kivéve, a borjúkezdetektől fogva a 4 fős Rothschild tenyész állománnyal közösen él, hiszen a jövőjét tekintve fontos volt hogy újszülött korától ő is a csapat tagja.

Kamilla a Nyíregyházi Állatpark több hektáros Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerben él, olyan ritka patásokkal együtt, mint a grevy zebra, a nagy kudu vagy a fekete lóantilop.

- Nyíregyházi Állatpark -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában