Helyi közélet

2015.11.26. 16:40

Elképesztő: 11 luxushotelben üdült ingyen a csaló nyírségi pár

Eger, Miskolc, Nyíregyháza - Az egész azzal kezdődött, hogy kirúgták az állásukból a nyírségi párt, így ki kellett költözniük az albérletükből. Ám ők nem szomorkodtak sokáig - kitalálták, hogy az ország legmenőbb szállodáiban fognak ezentúl lakni - méghozzá ingyen. A csalók 11 szállodát jártak meg, aztán lebuktak - írja a <a href="http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/alneveket-is-hasznaltak-a-csalashoz-640018" target="_blank">Heol</a>.

Eger, Miskolc, Nyíregyháza - Az egész azzal kezdődött, hogy kirúgták az állásukból a nyírségi párt, így ki kellett költözniük az albérletükből. Ám ők nem szomorkodtak sokáig - kitalálták, hogy az ország legmenőbb szállodáiban fognak ezentúl lakni - méghozzá ingyen. A csalók 11 szállodát jártak meg, aztán lebuktak - írja a Heol.

Elsőként az egri Szépasszony-völgyben lévő szállót szemelték ki 2013 februárjában, hat napig pihentek ott, mindent megkaptak, amit kértek, és csináltak egy 160 ezer forintos számlát, amit aztán nem fizettek ki. A következő hotelben egy 130 ezer forintos kifizetetlen számlát hagytak maguk mögött. A taktika mindig ugyanaz volt: kitalált álneveken, valótlan személyi adatokkal jelentkeztek be a recepción.

Feltűntek Sopronban (165 ezer forintos számla), három napot töltöttek Sárváron (90 ezer forint...), majd ötnapos hévizi gyógykúrára mentek, ahol fitness-szolgáltatásokat is kértek, majd a minibárt is kifosztották (400 ezer forint!).

Az álomkörút aztán folytatódott: Siófok, Vonyarcvashegy, Tapolca - az utóbbinál negyedmilliós számlát sikerült gyártaniuk. Majd jött Lillafüred, ahol 330 ezer forintnál is többe került a tartózkodásuk - tájékoztatta a heol-t dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ekkor jött a nagy álom, hogy Spanyolországba utaznak!

Ám az andalúziai kiruccanást megkeserítette, hogy ekkor már nagyban keresték őket - a nemzetközi körözés alapján idén nyáron fogta el őket a spanyol rendőrség. Miután hazaszállították a párt, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Az Egri Járásbíróság több rendbeli társtettesként elkövetett csalás bűntette és több rendbeli hamis magánokirat vétsége miatt az előzetes letartóztatásban lévő Cs. Z. I. rendű vádlottat halmazati büntetésül 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg P. N. II. rendű vádlottat halmazati büntetésül 1 év szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a napokban.

Forrás: heol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában