Helyi közélet

2015.11.12. 11:46

Jobbik-sajtótájékoztató: Lehet, hogy csupán látszatból harcol a Fidesz a migráns kvótarendszer ellen?

Nyíregyháza - Miközben a Fidesz látszólag harcot indított a kötelező migráns kvótarendszer ellen, addig már el is fogadtak egyet, ami szerint 59 ezer bevándorlónak kíván munkát biztosítani a kormány a közmunkaprogramon keresztül – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Lengyel Máté a Jobbik Szabolcs megyei választókerületi elnök.

Nyíregyháza - Miközben a Fidesz látszólag harcot indított a kötelező migráns kvótarendszer ellen, addig már el is fogadtak egyet, ami szerint 59 ezer bevándorlónak kíván munkát biztosítani a kormány a közmunkaprogramon keresztül – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Lengyel Máté a Jobbik Szabolcs megyei választókerületi elnök. – Erőtlennek és hatástalannak tartjuk a Fidesz aláírásgyűjtő akcióját, ezért egy ügydöntő népszavazás érdekében alaptörvény módosítást kezdeményezünk. Amennyiben a Fidesz-KDNP ettől elzárkózik – holott az eredményekre hivatkozva sikeresebben tárgyalhatnának az Unióval is – kijelentjük, hogy csupán látszólag kívánnak fellépni a kvóta ellen, s az aláírásgyűjtés csupán a Kubatov-lista bővítésére szolgál. Így viszont megtörténhet, hogy a népvándorlásban eddig nem érintett településeken, így Nyíregyházán is el kell majd helyezni az illegális bevándorlókat. Kérjük a megye országgyűlési képviselőit, ha fontosnak tartják a településük és megyénk jövőjét, támogassák a Jobbik alaptörvény-módosítását és az ügydöntő népszavazás kiírását – zárta gondolatait Lengyel Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában