Helyi közélet

2015.11.12. 17:14

Mi lesz trendi idén télen?

Nyíregyháza - Az őszi szél szép lassan tovalibben, és beköszön a tél. A hideg idő érkezésével öltözékünk a sötétebb színekre vált. Rabócsi Renáta fellebbentette a fátylat, divattervezői precizitással festett képet az aktuális viseleti formákról.

Nyíregyháza - Az őszi szél szép lassan tovalibben, és beköszön a tél. A hideg idő érkezésével öltözékünk a sötétebb színekre vált. Rabócsi Renáta fellebbentette a fátylat, divattervezői precizitással festett képet az aktuális viseleti formákról.

A szőrme szupertrendi

– Ilyenkor kedvenc árnyalatainknak a föld színei számítanak. Az örök kedvenc pedig a fekete. Az idén harmonikus hatást kelthetünk az avar színeivel, ha a bronzos és a rozsdás színeket kombinálhatjuk az aranyló barnával vagy a meleg sárgával. Izgalmasabb a szettünk, amennyiben mindezt smaragdzölddel vagy narancsos vörössel egészítjük ki. A klasszikus párossal szinte lehetetlen mellényúlni, fekete-fehér szettünket kiegészíthetjük ezüstszürkével. Divatosak a mintás és kockás darabok is.

– A szőrme 2015-ben szupertrendi. Olyannyira, hogy a hagyományos szőrmegalléros kabátok mellett megjelennek a teljes szőrrel borított cipők, táskák. Visszatérnek a bundák boleró, mellény, dzseki és hosszú kabát formában. Néhány esztendeje állatvédőként kizárólag műszőrrel dolgozom. A műszőrök technikai kidolgozása az utóbbi években fantasztikus szintre fejlődött, szinte lehetetlen megkülönböztetni az eredeti szőrmétől. Bátran viseljük a szőröket élénk színekben is, például mandarin, piros vagy korall színben. A világ nagy tervezői – mint a kedvencem, John Galliano vagy Balmain – arra törekedtek kollekciójukban, hogy ne fázzunk, tehát divatosak a hosszú, földig érő kabátok, gyapjúpulóverek, magas derekú nadrágok. Ékszerekben, kiegészítőkben a divatszín a gold rose – jegyezte meg Rabócsi Renáta.

Lukács Gabriella a haj és a frizura oldaláról világított rá az aktuális évszakra.

– Ahogy jött az ősz, úgy sötétedtek, melegedtek a hajak, és idomultak az ősz színeihez – mondta a fodrász hölgy.

– Az idei ősz során hajszín­trendekben divatos a vöröses barna tónus, a sötétbarnát és a természetes barnákat feldobhatjuk arany árnyalatokkal, gesztenye és bronz tincsekkel, amik izgalmassá és ragyogóvá teszik a hajat, emellett kiemelik az arcot. Szőkéknél a platinát lenyomja a vajszőke, a bézs, a karamell és a búzaszőke. A töveket világosbarnával tehetjük természetesebbé, változatossá. Az ősz igazi divatszíne nem csak a kiegészítőkben, de a hajszínekben is a rose gold, vagyis a rózsa arany. Ezt a színt arany és réz keverésével érhetjük el.

– Nagyon divatosak a copfok. Kócos, lesimított, göndör vagy egyenes – a lényeg, hogy lentre, egészen nyakhoz kössük! Viszont továbbra is hódítanak a fejtetőre feltekert csomók, ez még mindig divat.

– A hideg idő beköszöntével a hajunk ápolásáról még intenzívebben gondoskodnunk kell, ezért aztán használjunk balzsamot, hajvégápoló olajat! – javasolta Lukács Gabriella.

Az öltözék és a haj után tapintható közelségbe kerül a bőrápolás és a smink Korpai Kitti sminkmester, kozmetikus jóvoltából.

– A hideg klímában bőrünk hamarabb kiszárad, ilyenkor előfordulhatnak ekcémás tünetek is. Mindenképpen használjuk tápláló, hidratáló krémet! Nappalra olyat, amely fényvédőt is tartalmaz, ez segít megakadályozni a ráncok kialakulását. Estére tisztítsuk meg a bőrünket megfelelő arclemosó termékekkel, tonizálás után pedig használhatunk bőrregeneráló, hidratáló vagy ránctalanító krémet. Figyeljünk arra, hogy heti kétszer radírozzuk a bőrünket, ezzel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Ezáltal a krémek még mélyebb rétegekbe jutnak el, így fejtik ki jótékony hatásaikat. A kozmetikumokat nagy gonddal válasszuk ki! Figyeljünk arra, hogy ne tartalmazzanak olyan anyagokat, amik káros hatással vannak később szervezetünkre, bőrünkre. Ha tanácstalannak érezzük magunkat a megannyi kozmetikum között, kérjünk szakértői segítséget!

Hideg árnyalatú alapozó

– Ami pedig a sminket illeti: a vörös rúzs nem forradalmi újdonság, de a tavaszi-nyári nude és világos árnyalatok után végre visszatérnek a nőies erős árnyalatok . A tusvonal még mindig hódít, ám az ősz azt hozta, hogy ne egy szabályos vonal legyen a trend, hanem jól elsatírozott vonal. Így a hölgyek örülhetnek, hogy ha elrontják a tusvonal szabályosságát, egyetlen ecset segítségével könnyen elsatírozhatják. Alapozásban ilyenkor hideg árnyalatú alapozót használunk. Az idei év téli trendje meghozta a meleg barack-rózsaszín pirosítókat az üde arc eléréséhez. Alkalmakra még mindig hódít a füstös szem, amit fokozhatunk ezüstmetál fényes árnyalatokkal. Ne felejtsük el a szempillaspirált, a smink fő hangsúlyát a szempillák kiemelésével érhetjük el!

Hódító szépségkirálynő

Rabócsi Renáta divattervező hozzáfűzte: – Büszkék vagyunk arra, hogy a szépségkirálynők is minket választanak. Október végén Polgár Dotti járt nálunk, hogy segítsünk neki felkészülni a világversenyre, hozzuk ki belőle a maximumot. Kedden indul Tajvanba, a Miss Charity szépségversenyre.

– Gyönyörű ruhákban, sminkben, frizurában egy csodálatos helyszínen, a Le Til Kúriában készültek a fotók. Dotti több versenyen járt már, ősszel a Miss Exclusive World versenyen ebben a piros Silver Rose–Rabócsi Re­náta ruhában hódított. A fotózásra kapott még egy igazi Haute Couture ruhát is.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában