Helyi közélet

2015.11.03. 07:41

Ukrán bíróság elé áll a cigit szállító magyar sárkányrepülős - egyelőre határsértésért

Ukrajna - A járművének elkobzása mellett 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat a magyar pilóta, aki motoros sárkányrepülőjével cigarettáért röppent át Kárpátaljára.

Ukrajna - A járművének elkobzása mellett 5 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat a magyar pilóta, aki motoros sárkányrepülőjével cigarettáért röppent át Kárpátaljára.

A Kárpátalja megyei ügyészség a nemzetközi repülési szabályok megsértésével vádolta meg azt a magyar állampolgárt, aki motoros sárkányrepülővel lépte át engedély nélkül a magyar-ukrán zöldhatárt október 24-re virradó éjszaka. A pilótát az ukrán határőrök a kárpátaljai Nagydobrony község határában, röviddel a leszállást követően érték tetten két ukrán állampolgár és 12 kartonláda zárjegy nélküli cigaretta társaságában.

A szóban forgó, Cosmos típusú légi járművet az ukrán hatóságok már korábban is látták, amint mindkét irányban megsértette az ukrán légteret. Ezúttal a járőröknek sikerült a nyomába eredni, és rajtaütni, amint épp landolt egy legelőn kialakított alkalmi leszállópályán.

A rendőrség és a vámhatóság gyanúja szerint a pilóta cigarettacsempészésre használta a gépét. Az ezzel kapcsolatos nyomozás még tart, így a férfit egyelőre az ukrán légtér szándékos megsértése miatt vonják felelősségre.

- Palkó István -


Ukrajna - Cigarettáért repült át Ukrajnába egy magyarországi bejegyzésű motoros sárkányrepülő, melynek pilótáját és bűntársait szombat éjjel érték tetten az ukrán határőrök. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában