Helyi közélet

2015.11.05. 10:11

Végzős diákok, figyelem! December 15-e után havi 6930 ft-ot kell fizetnetek!

Nyíregyháza - A diákigazolvány érvényességi idejének lejárta után további 45 napig jár a térítésmentes egészségügyi ellátás, utána bizony fizetni kell a tb-t.

Nyíregyháza - A diákigazolvány érvényességi idejének lejárta után további 45 napig jár a térítésmentes egészségügyi ellátás, utána bizony fizetni kell a tb-t.

A nappali tagozaton a diákok ingyenes egészségügyi szolgáltatásra jogosultak, s az iskola befejezését követően, a diákigazolvány érvényességi idejének lejárta után további 45 napig. Azok, akik az idén nyáron fejezték be tanulmányaikat, december 15-éig vehetik igénybe térítésmentesen a szolgáltatást. Korábban szűnik meg a diákigazolvány érvényessége azoknál, akik szeptembertől levelező tagozaton folytatják a tanulmányaikat, így az ő esetükben ettől az időponttól kell számítani a 45 napot – ismertette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense.

Be kell jelenteni

Magyar Norbert hozzátette: ezt követően havi 6930 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük, függetlenül attól, hogy az orvosi ellátást igénybe veszik-e vagy sem. Igényüket a 15T1011 jelű adatlapon kell bejelenteniük. A nyomtatványt postán vagy személyesen, illetve Ügyfélkapun keresztül is el lehet juttatni a NAV-hoz. A bejelentkezést követően az adóhivatal postán küld befizetési csekket. Ha a volt diák rendszeres jövedelem hiányában a járulékot nem tudja fizetni, helyette más (például valamelyik családtagja) is fizethet, de ezt ugyancsak be kell jelenteni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában