Helyi közélet

2015.12.16. 11:13

A legrangosabb turisztikai díjat vehették át

Nyíregyháza, Baktalórántháza - Pro Turismo-díj: dr. Kovács Ferenc és Krivács András is rangos elismerést vehetett át.

Nyíregyháza, Baktalórántháza - Pro Turismo-díj: dr. Kovács Ferenc és Krivács András is rangos elismerést vehetett át.

Impozáns környezetben, az Országház Vadásztermében adta át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Pro Turismo-díjakat.

Milliárdos fejlesztések

– A magyar turizmus erejét, növekedésének dinamikáját a legjobban az mutatja, az idén még háromnegyed év sem kellett ahhoz, hogy a 2011-es egész évi vendégéjszakaszámot elérje az ágazat. Abban a világméretű versenyben, amely a turizmus területén zajlik, csak úgy tudnak tartósan helytállni az egyes országok, ha eredeti, egyedi és valós értékeket mutatnak fel – hangsúlyozta az ágazatért felelős szakminiszter.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is a díjazottak egyike volt. – Erre az elismerésre úgy tekintek, mint az elmúlt öt év munkájának méltatására. Ez igazából a város turisztikában dolgozó szakembereinek, a szállásadóknak, a vendéglátósoknak, a turistákat vendégszeretően fogadó nyíregyháziaknak az elismerése. Öt év alatt óriási fordulatot értünk el a turizmus területén, nehéz is lenne felsorolni minden eredményt. Kijavítottuk és befejeztük a parkfürdő fejlesztési programját, megszereztük a kutak gyógyvízminősítését, majd nemzeti gyógyhely lett Sóstó. Közben folyamatosan fejlesztettük az állatparkot és a múzeumfalut, az idei év végére pedig befejeztük a 2,1 milliárdos fejlesztésünket. Ennek keretében megépítettünk egy új gyógyszárnyat, amelyben ma már minden típusú kezelés elérhető, megújítottuk a szigetet, a pihenőparkokat, új játszótereket, kondiparkokat építettünk, futópályát hoztunk létre. Azt gondolom, hogy minden nyíregyházi okkal és joggal lehet büszke Sóstóra. Erre a munkára a turisztikai szakma is figyel most már évek óta, és sorra kaptuk a díjakat, elismeréseket.

Tartható a lendület

– Először nyertük el az országban az év TDM-irodájának díját, voltunk díszvendégei az Utazás kiállításnak, megkaptuk az év feltörekvő turisztikai településének járó díjat, hazai és nemzetközi szaklapokban cikkeznek rólunk. Ezt a lendületet tartani is tudjuk, hiszen a kormánnyal kötött megállapodás alapján egy négycsillagos, 200 szobás szállodát építünk a közeljövőben. Meggyőződésem, hogy ez egy újabb szintet jelent majd Sóstónak, és további befektetéseket generál, mert végső soron a turizmusra mint gazdasági, stratégiai célra és eszközre tekintünk, hiszen ez az a terület, amely gyorsan és viszonylag kis ráfordítással hoz létre újabb munkahelyeket, ezáltal egyik motorja a helyi gazdasági életnek. A Pro Turismo-díj az ország legrangosabb turisztikai díja, egy szakmai grémium döntésével azok a személyek kaphatják meg, akik a legtöbbet tették a hazai turizmusért a saját területükön.



Gratulálók népes tábora

Krivács András, a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa is a átvehette a díjat.

– Ez egy komplex díj, ami éppúgy szól a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, mint a Fenyvesnek, a megyei fejlesztéseknek, a Tündérmezőnek és a Szilvaútnak. Azért is nagy öröm ez, mert itthon ez számít a legnívósabb elismerésnek, tehát az elitbe kerültem. Szeretném ezt a szintet hosszú távon tartani, és meghálálni a gratulálók népes táborának bizalmat.


A kitüntetettek klubja

A további Pro Turismo-díjasok: Buzási Éva, a Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtárának könyvtáros-idegenvezetője, Denis Matyasy, a Matyasy Patissier Chocolatier Traiteur cukrászmestere, Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Molnár Judit, az OTP Travel ügyvezető igazgatója, Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, Hamdan Sameer Mahmoud és Awad Zuhair Fathi, a Mellow Mood Group igazgatói, Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója, Tóbiás János, a Danubius Hotel vezérigazgató-helyettese és Yves Giacometti, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában