Helyi közélet

2015.12.09. 12:37

DK-sajtótájékoztató: Sürgős intézkedésre van szükség

Nyíregyháza - – Egyre katasztrofálisabb híreket hallani az egészségügy háza tájáról. Az egyik klinika igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy megérti a külföldre igyekvő orvosokat – kezdte a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóját szerdán Nyíregyházán Hunyadi János, a választókerület elnöke.

Nyíregyháza - – Egyre katasztrofálisabb híreket hallani az egészségügy háza tájáról. Az egyik klinika igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy megérti a külföldre igyekvő orvosokat – kezdte a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóját szerdán Nyíregyházán Hunyadi János, a választókerület elnöke. – Tény, hogy orvosok, ápolók hagyják el az egészségügyet, s ez veszélyezteti az egészségügyi ellátást.

Dr. Vojnik Mária, a DK egészségügyi szakpolitikusa számadatokkal is szolgált az Ahol a part szakad című rendezvényen. – Stadionok épülnek, közben az egészségügy tönkremegy. 2006-ban a GDP 6 százalékát fordította az egészségügyre az akkori kormány, ez az arány azóta fokozatosan csökken, ebben az évben 4,7 százalék. A kórházak ismét nagy – közel 45 milliárd forint – adóssággal rendelkeznek. Az egészségügy a huszonnegyedik órában van, figyelmeztetjük a kormányt, hogy sürgős intézkedésekre van szükség. Már régen be kellett volna fejezni Nyíregyházán az új tömbkórházat, de még most sincs teljesen készen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában