Helyi közélet

2015.12.05. 08:35

Idegennyelvi programok a Deák-héten Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium 2015. október 13-tól október 16-ig rendezte meg az idei Deák-heti rendezvénysorozatát.

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium 2015. október 13-tól október 16-ig rendezte meg az idei Deák-heti rendezvénysorozatát.

A rendezvény első napján az Idegennyelvi Munkaközösség szervezte a programokat.

Délelőtt a gimnázium 5.-8. évfolyamos tanulói számára szerveztek játékos nyelvi versenyeket, ahol minden osztályban az első három helyezett tanuló részesült jutalomban.

Délután a vonzáskörzeti általános iskolák és a gimnázium 7. és 8. osztályos tanulói részvételével játékos idegennyelvi vetélkedők zajlottak. A vetélkedő előtt a gimnázium tanulói műsorral kedveskedtek a vendégtanulóknak. Az angol és német nyelvi vetélkedőn 10-10 csapat versenyzett egymással. Az izgalmas megmérettetés végén angol nyelvből első helyen végzett a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola csapata, 2. és 3. helyen a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium 8.k osztályos tanulói végeztek.

Német nyelvből első helyezést ért el a Kocsordi Jókai Mór Általános Iskola csapata, 2. helyen a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulói, 3. helyen a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola versenyzői végeztek.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak az elért eredményhez!

- Márton József, iskolatitkár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában