Helyi közélet

2015.12.31. 12:43

„Szevasz, Gyuri!”, avagy kislány és a csontváz

Tiszavasvári - Marika a II. számú általános iskolába járt, ő mesélte az alábbi történetet.

Tiszavasvári - Marika a II. számú általános iskolába járt, ő mesélte az alábbi történetet.

– Sok jó tanár tanított abban az időben Bűdön. Hunyadi Jóska bácsi, Major Kálmán és a felesége, de lehetne sorolni őket. Volt, akit szerettek a gyerekek, volt, akit imádtak és volt olyan is, akit kevésbé kedveltek. Kovács György testnevelést és egészségtant tanított az oskolában, s már csak a tantárgyai miatt is a kedvenc tanárok közé tartozott.

– Év vége felé járt az idő, s bizony a Nap hétágra sütött, pokoli meleget csinált. Az ajtókat sarkig kinyitottuk, hogy járjon a levegő, az árnyékos oldalról egy kis huzatot is kaptunk. Egészségtanóra következett, és a szünetben behozták az iskolai szertárból a műanyag csontvázat. Először valamennyien idegenkedtünk tőle, egy ideig én is nézegettem, aztán felbátorodva kezet fogtam a csontvázzal azzal a felkiáltással, hogy: „Szevasz, Gyuri!” A nyitott ablaknál pont ebben a pillanatban ment el Kovács tanár bácsi. Behajolt, benyújtotta a jobb kezét.

– Szevasz Marika! – mondta, majd a tárt ajtón bejött az osztályba megtartani az órát.

- Hankó András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában