Helyi közélet

2015.12.21. 13:37

Tizenháromezer adag ételt oszt szét Nyíregyházán és Szolnokon a Bige Holding Csoport

Nyíregyháza - Az ünnepi időszak alatt 13 ezer adag ételt oszt szét a rászorulók között Nyíregyházán és Szolnokon a Bige Holding Csoport.

Nyíregyháza - Az ünnepi időszak alatt 13 ezer adag ételt oszt szét a rászorulók között Nyíregyházán és Szolnokon a Bige Holding Csoport.

A nyírségi nagyvárosban keddtől szilveszterig naponta ezer, összesen tízezer adag, Szolnokon pedig háromezer adag ételt biztosítanak a nélkülöző emberek számára - közölte Bige László, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója hétfői nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A társaság idén nyolcadik alkalommal tartja meg hagyományos év végi karitatív akcióját a rászoruló családok vagy egyedül élő emberek számára. A nyíregyházi ételosztást ebben az évben is Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, a többségében megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő embert alkalmazó START Nonprofit Kft. bonyolítja le a helyi karitatív egyesületek és civil szervezetek támogatásával.

Az akciót finanszírozó Bige Holding Csoport az elmúlt nyolc évben több mint százezer adag étellel segítette a város rászorultjait, aminek értéke meghaladta a 100 millió forintot - közölte a START Nonprofit Kft. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón. Balog Zoltán elmondta, a menüsort összeállító társaság a Fazekas János téri és a Bujtos utcai éttermeiben keddtől kezdi az ételadagok szétosztását. A menüben a szokásoknak megfelelően helyet kapnak az ünnepi ételek, így lesz például babgulyás, töltött káposzta, toroskáposzta, kaszásleves, csirkepaprikás, illetve hurka és kolbász is.

Jövőre másféle formában történhet majd ez a segítségnyújtás - jegyezte meg a sajtótájékoztatón Balog Zoltán. A vezérigazgató ezzel kapcsolatban hozzátette, Nyíregyházán sokkal jobbak a munkalehetőségek, mint az akció elindításakor, ezért indokolt lehet egy újfajta támogatási struktúra kialakítása.

Szolnokon szintén ezekben a napokban kezdődik meg az ételosztás a város polgármesteri hivatalának szervezésében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában