Helyi közélet

2015.12.08. 09:42

Van okuk lombozódni

<em>Szárnyal a képzelet: az eldördülő startpisztoly után a komlói öreg tölgy fiatalos lendülettel hasít, a győri vadgesztenyefa szelíden megelőzi, az Ács melletti mesefa fékezésre kényszeríti a bács-kiskuni riválisát (ácsi, bácsi!), a kóspallagi tűzoltófa menti a menthetőt, a marosi matuzsálem gyökeres fordulattal faképnél hagyja, a balkányi mamutfenyő örökzöld slágert dúdolva az aranyeső reményében tüsténkedik, és amikor már elérhető közelség­ben a diadal, mellbedobással győz Bátaszék legöregebb fája, így a fejére kerül a győztest megillető lombkorona.</em> Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Szárnyal a képzelet: az eldördülő startpisztoly után a komlói öreg tölgy fiatalos lendülettel hasít, a győri vadgesztenyefa szelíden megelőzi, az Ács melletti mesefa fékezésre kényszeríti a bács-kiskuni riválisát (ácsi, bácsi!), a kóspallagi tűzoltófa menti a menthetőt, a marosi matuzsálem gyökeres fordulattal faképnél hagyja, a balkányi mamutfenyő örökzöld slágert dúdolva az aranyeső reményében tüsténkedik, és amikor már elérhető közelség­ben a diadal, mellbedobással győz Bátaszék legöregebb fája, így a fejére kerül a győztest megillető lombkorona. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.A kutyafáját! – dohog az ezüstérmes bronzvasárnapon, de sebaj, jövőre is lesz Az év fája-vetélkedő. Öt éve rendezi meg az Ökotárs Alapítvány az online versenyét, melyre bármely közösség benevezheti azt a számukra kedves fát, amihez érdekes sztori kötődik, aminek lelke van, amiért érdemes hegyeket, vagy legalábbis ezernyi embert megmozgatni.

Szabolcs-Szatmár-Beregből a balkányi mamutfenyő és a tunyogmatolcsi védett keleti platán jutott az idei fináléba, melynek résztvevőit a benevezettek közül szakmai zsűri jelölte ki. Tehát önmagában a döntős pozíció is megtiszteltetés. A fa-játék hajrája roppant izgalmasan alakult, jóformán óráról órára változott a helyzet, végül kétszázhetvenhét voks döntött a bátaszéki öreg tölgy javára az üldöző, az elsőségben sokáig joggal reménykedő balkányi mamutfenyővel szemben, a tunyogmatolcsi platán a tizennegyedik helyet érte el. Csüggedni dőreség, jövőre is el lehet vinni a pálmát. Mamutunk újra bizonyíthatja, hogy őserő, és kemény fából faragták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában