Helyi közélet

2015.12.30. 15:52

Visszatekintő - Dizájnerdrogok: „élőhalott lettem…”

Nyíregyháza - Kis híján meghalt egy 16 éves megyei fiú egy ismeretlen összetételű szintetikus drog használata miatt.

Nyíregyháza - Kis híján meghalt egy 16 éves megyei fiú egy ismeretlen összetételű szintetikus drog használata miatt.

Átlagban napi kettő, havi nyolc drogos fiatal kerül be a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályára. Február 8-án este a mentők az alig több mint ezer lelkes megyei településről eszméletlen, életveszélyes állapotba került 16 éves fiút vittek az intenzív részlegre.

Kontroll alatt

A tinédzsernek leállt a légzése, majd az izomszétesés következtében a veseműködése is, emiatt hét művesekezelésre volt szüksége. Meg tudták menteni az életét, három hét kórházi kezelés után a laboreredményei már jók voltak, meg fog gyógyulni, azonban az elkövetkező hónapokban nagyon szoros kontroll alatt lesz.

Az igazságügyi szakértői vizsgálat sem tudta kideríteni, milyen anyag okozta Flashboy – ő kérte, hogy így hívjuk – kritikus állapotát. Édesanyjával együtt úgy döntöttek március elején, elmesélik a történetüket, legyen ez elrettentő példa mindenkinek.

– Az utolsó emlékképem, hogy ülök a fotelban, nézem a táblagépet, a következő pedig, hogy a kórházban fekszem becsövezve. Azt már csak hallottam, hogy agresszívvé váltam és kitéptem magamból mindent – ennyire emlékezett vissza Flashboy.

– Fél év után jöttem rá, hogy függő vagyok, minden gondolatomat ez kötötte le. Vágytam arra a feldobott, röhögőgörcsös állapotra, amit az anyag okozott, később élőhalott lettem – mesélte a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának egyik szobájában üldögélve Flashboy.

– Ezalatt a három hét alatt jöttem rá, hogy milyen nagyon szeret a családom! – szakadt ki a tinédzserből a mondat, az anya szeme pedig megtelt könnyel.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában