Helyi közélet

2016.01.25. 17:16

183 karácsonyfát gyűjtött két hét alatt

Nyíregyháza - Szombaton lezárult a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. (THG) idei „Karácsonyfáért ajándék” elnevezésű akciója.

Nyíregyháza - Szombaton lezárult a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. (THG) idei „Karácsonyfáért ajándék” elnevezésű akciója. A nyereményjáték lényege, hogy január 7–23. között két helyszínen, a Kerék és a Korányi Frigyes utcai hulladékudvarokban bárki leadhatta a feleslegessé vált egykori karácsonyfáját, melyért cserébe sorsjegyet kapott. Az akció utolsó napján hét szerencsés résztvevő ajándékutalványt nyert, valamint az is ajándékot vehetett át, aki a legtöbb fát vitte be két hét alatt.

Az utóbbi kategória abszolút nyertese Sztankovics Judit lett, aki 183 fát gyűjtött össze és adott le. Mindezért egy 10 ezer forintos parkolókártyát kapott a NyírVV-től.

– Már tavaly is részt vettünk az akcióban, mert jó buli, másrészt a környezettudatosság is fontos szempont számunkra. A gyermekemmel közösen jártuk a várost, és autóba pakoltuk a kitett karácsonyfákat. Egy körben 36 fa fért be a kocsiba – mesélte mosolyogva a fiatal anyuka, aki családi hagyományt teremtett a vízkereszt utáni karácsonyfa-vadászattal.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában