Helyi közélet

2016.01.21. 09:58

Ezek történtek január 21-én!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kérdés: mi a közös a közkedvelt komikusban Benny Hillben és a szintén jóarc Telly Savalasban?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kérdés: mi a közös a közkedvelt komikusban Benny Hillben és a szintén jóarc Telly Savalasban?

Persze mindketten meghaltak, de ugyanazon a napon születtek, de az Atlanti óceán két oldalán, így órákkal volt egyikük fiatalabb (1924). Történt még valami ezen a január 21-én? Eltávozott az élők közül Vlagyimir Iljics Uljanov, (Lenin), akire korábban fegyverrel lőttek, de a negyedik agyvérzés végzett vele. A forradalom szellemi atyja nem erőszakos halált halt, mint XVI. Lajos, akit jogfosztott királyként fejeztetett le a konvent (1793). Ha lett volna sorozatlövője, talán megússza, de John Moses Browning, az ismétlőfegyverek tökéletesítője és feltalálója csak 1855-ben látta meg a napvilágot. Tudtad, hogy Dániának van négy hidrogénbombája? Pedig igaz, bár ők sem tudják hol, ugyanis az amcsik B52-ese Grönlandon zuhant le 1968-ban és akkor veszett el a négy bomba. A levegőbe pont 8 évvel később emelkedett az első, hangnál gyorsabban repülő utasszálító repülőgép, a Concord. Ugye, hogy érdekes napra ébredtünk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában