Helyi közélet

2016.01.22. 16:35

Fényt gyújtottak a sötétben Nyíregyházán

Nyíregyháza - Méltatlanul alacsony bérünk emeléséért szerveztek országos akciót a közművelődési és közgyűjteményi dolgozók.

Nyíregyháza - Méltatlanul alacsony bérünk emeléséért szerveztek országos akciót a közművelődési és közgyűjteményi dolgozók.

– Nem volt kérdéses, hogy mi is csatlakozunk az országos kezdeményezéshez, és január 20-án este flashmobot szervezünk, mécsest gyújtunk a könyvtár előtt – mondta el lapunknak László Gézáné, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSz) megyei elnöke. A „Gyújts lángot a sötétség ellen!” mottóval és „A magyar kultúra emlékére” alcímmel meghirdetett akció célja azt volt, hogy felhívják a figyelmet a szakterületükön dolgozók minősíthetetlenül alacsony bérezésére.

Nem adják fel

A megyei elnök elmondta: a szféra dolgozói nyolc éve nem kaptak fizetésemelést, s bár tavaly ígéret volt rá, a bérkompenzációból sem lett semmi. A könyvtárak, levéltárak, múzeumok, művelődési házak dolgozói elkeseredetten tapasztalják, hogy miközben több közalkalmazotti területen van béremelés, vagy minimum bérpótlék, a kulturális területen dolgozók bérrendezéséről egyáltalán nem esik szó – két nappal azelőtt, hogy a magyar kultúra napját ünnepeljük.

– Január 22-én mindannyian azon leszünk, hogy a kultúra közvetítőiként, követeiként a megszervezett programokkal, rendezvényekkel méltón ünnepeljünk – hangsúlyozta László Gézáné. Hozzátette: nem adják fel és kitartanak a követeléseik mellett.

További részletek a kelet.hu-n.


Nyíregyháza – A Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete nyíregyházi tagjai csatlakoztak a fővárosi demonstrációhoz szerda este, mert a szabályok szerint járó munkabért méltatlanul alacsonynak érzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában