Helyi közélet

2016.01.12. 17:36

Kiderült, hogy mit is értenek új lakás alatt

Nyíregyháza – Újnak akkor tekintünk egy ingatlant, ha annak használatbavétele még nem történt meg, vagy mégis, de a használatbavétel és az értékesítés között még nem telt el két év.

Nyíregyháza – Újnak akkor tekintünk egy ingatlant, ha annak használatbavétele még nem történt meg, vagy mégis, de a használatbavétel és az értékesítés között még nem telt el két év. Ezek alapján például egy olyan társasházi lakás, amely 2015-ben megépült, de csak 2016-ban kérik meg rá a használatbavételi engedélyt, esetleg akkor értékesítik, újnak minősül – mondta hétfőn Honosi Krisztina, az adóhivatal munkatársa, aki az új lakások áfacsökkenésének részleteiről beszélt az iparkamara konferenciatermében.

Tények, információ

Az új igazolvány kiváltásához szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az adóigazolvány, valamint az MVH regisztrációs szám, illetve az adószám kiállításáról szóló NAV kérelem. Az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézés a jövőben is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hatáskörében marad, és a területileg illetékes falugazdászainál kezdeményezhető. Az igazolvány kiállítása és érvényesítése továbbra is díjmentes lesz.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában