Helyi közélet

2016.01.22. 18:31

Magyar Kultúra Napja: Beszélgetés a Bencs villa programszervezőjével

Nyíregyháza - Sokan járnak kulturális programokra, de lehetnének még többen.

Nyíregyháza - Sokan járnak kulturális programokra, de lehetnének még többen.

– Ha pusztán számokkal jellemeznénk a Bencs-villa tavalyi évét, akkor 41 zenés műsorról, 25 irodalmi estről, 28 határon átnyúló produkcióról, 30 egyéni és három csoportos kiállításról kellene beszélnünk, de az adatok mögé nézve kiderül, hogy öt év elteltével sikerült elérni, amit célként tűztem ki – mondta lapunknak Orémusz Maja, a villa programszervezője.

– Ez a cél nem volt más, mint hogy a vendégház kizárólag kulturális központként működjön, és hogy a lehető legszínesebb programokkal várja az érdeklődőket, akár egy estén belül is. A vendégeink sokszor a kezdés előtt másfél órával érkeznek, hogy biztosan legyen helyük, a telt háznak pedig valószínűleg az az oka, úgy állítjuk össze a programokat, hogy egy adott műsorban jelen legyen a zene, az irodalom és a képzőművészet is.

Vannak fájó pontok

– Sokan a téma miatt jönnek, másokat az előadók vonzanak, és igyekszünk minden korosztályt becsalogatni. Sokszor ér minket az a vád, hogy szinte csak nyugdíjas vendégeink vannak – igen, a törzsközönségünk nagy része valóban nyugdíjas, de érdemes elgondolkodni, kik is érnek rá délután. A túlterhelt fiatalok, vagy a gyerekeikkel munka után hazaeső szülők? Gyerekek is gyakran vendégeskednek nálunk, délelőttönként izgalmas vetélkedőkön vesznek részt és nagyon élvezik, olyannyira, hogy a legtöbb esetben túljelentkezéssel küzdünk.

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában