Helyi közélet

2016.01.24. 18:05

Szabolcsi lesz az év agrárembere? A Szakács, aki jól ismeri a fenntarthatóság receptjét

Tiszadob - Fontosnak tartják a tudatos termesztéstechnológiát és táp­anyag-utánpótlást.

Tiszadob - Fontosnak tartják a tudatos termesztéstechnológiát és táp­anyag-utánpótlást.

Ahogy arról egy korábbi írásunkban már beszámoltunk, az agrotrend.hu internetes mezőgazdasági szakportál meghirdette „Az év agrárembere” elnevezésű online versenyét. Szavazni előzetes regisztráció után lehet, mégpedig a http://azevagrarembere.hu weboldalon.

Magasan vezet

Jó hír a megyében élők számára, hogy a „fenntartható gazdálkodás” kategóriájában a három jelölt közül a tiszadobi Szakács Roland vezet, eddig több mint 11 ezren voksoltak rá, míg versenytársaira összesen alig négyszázan.

– Családunk 150 hektáros gyümölcsösét vezetem Tiszadobon. Igyekszem környezettudatos szempontok szerint irányítani a gazdaságot, és a legkorszerűbb technológiát követni – árulta el lapunknak titkát Szakács Roland. A fiatal gazdálkodó elmondta: almát, meggyet, cseresznyét és diót termesztenek immár 25 éve, a terület egy részén bioter­mesztés folyik. A vállalkozást édesapja indította 1991-ben, ő pedig kezdetben gyerekként segített, majd belenőtt a gazdaságba, most már ő felel annak legnagyobb részéért.

Az ökológiai gazdálkodás elvei szerint végzik a munkájukat, ezért csakis környezetkímélő szereket használnak a növényvédelemben. Az egész területükön csepegtető öntözést folytatnak, és egy saját hűtőházat is üzemeltetnek, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a változó piaci körülményeknek.

Szakács Rolandra a http://azevagrarembere.hu/#/jelolt/141 oldalon lehet a hónap végéig szavazni.

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában