Helyi közélet

2016.01.15. 13:09

Új eszközökkel segítik a kicsik gyógyulását Kisvárdán

Kisvárda – A kisvárdai mentőállomáson, január 14–én adta át Kerek Csaba kisvárdai fiókigazgató a több mint 1,1 millió forint értékben vásárolt, a gyerekek mentéséhez szükséges eszközöket a K&H gyógyvarázs jóvoltából.

Kisvárda – A kisvárdai mentőállomáson, január 14–én adta át Kerek Csaba kisvárdai fiókigazgató a több mint 1,1 millió forint értékben vásárolt, a gyerekek mentéséhez szükséges eszközöket a K&H gyógyvarázs jóvoltából.

A támogatás a K&H dolgozóinak köszönhető, – mondta Kerek Csaba a K&H Bank Zrt. kisvárdai fiókigazgatója –akik 2015–ben ismét a gyermekek gyógyítására ajánlották fel adójuk 1 százalékát. Személyi jövedelemadójuk 1%–ának felajánlásával összesen 1 127 000 forint gyűlt össze a kisvárdai mentőállomás javára, akik a gyerekek gyorsabb és pontosabb vizsgálatát, szakszerűbb ellátását segítő műszereket vásárolhattak mentőautójukba. Az átadott mentési eszközök, már másnap, január 15–én a mentő gépkocsikba nyertek elhelyezést.

–Munkatársaink immár 6. éve segítik személyi jövedelemadójuk 1%–ával a gyermekek gyógyítását – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. A felajánlott összeg évről–évre nő. Az elmúlt években összesen 7,7 millió forinttal segítettük ily módon a magyar gyermekegészségügyet, hogy a korszerű műszereknek köszönhetően a beteg gyerekek mihamarabb felépüljenek, és újra teljes életet élhessenek. A K&H Csoport, társadalmi felelősségvállalásának részeként, immár 13. éve kiemelt figyelemmel kezeli a gyermekegészségügyet – mondta befejezésül Horváth Magyary Nóra.

Pontosabb és szakszerűbb munka

Az eszközöket Toldi Ferenc a kisvárdai mentőállomás vezetője vette át. A mentőeszközök átadásán részt vett Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere. Mindketten köszönetet mondtak a támogatásért, mellyel szakaszerűbb ellátást tudnak biztosítani a gyermekek részére. Az átadott eszközökkel többek között lehetőség nyílt a már régen használatban lévő eszközök cseréjére is.

–Kisvárda mentőállomás mintegy 73 000 lakos sürgősségi ellátásáért felel– kezdte tájékoztatóját Toldi Ferenc, a kisvárdai mentőállomás vezetője. A 0–14 év közötti lakosok száma kb. 14 000 fő. A kisvárdai és a záhonyi járás lakosainak száma, 73419 fő. 44 település ezen belül 5 város lakosai számíthatnak bajtársainkra. A terület nagysága: 669,04 km2. Betegeinket elsősorban a Felső–Szabolcsi Kórházba (363 aktív és 221 krónikuságy) szállítjuk, mely intézményben gyermekosztály is működik. A Csecsemő– és Gyermekosztály 63 ágyon gyógyítja a kisbetegeit. Nagy számban végzünk őrzött betegszállítást a megyei és regionálisközpontba, amelyekben a gyógyítási feltételek optimálisabbak lehetnek. A helyszíni sürgősségi ellátásforrás igényes terület, azért az állami szerepvállalás mellett nagy szükség van a civil szféra támogatására. A környékbeli gyermekek és mi, egy ilyen nagylelkű támogatás haszonélvezői lehetünk a K&H jóvoltából.

A K&H Gyógyvarázs pályázatán 1 db Alaris gyógyszeradagoló pumpát, 1 db Spencer ScoopStrecher lapáthordágyat, fejrögzítővel, 2 db G1B pulzoxymeterhez való csecsemő érzékelőt és 1 db VBM típusú váladékszívót nyertünk. Az eszközökkel pontosabban tudunk gyógyszert adagolni kritikus állapotban lévő betegeink számára, szakszerűen, a kihűlés veszélye nélkül, leszünk képesek betegmozgatásra, rögzítésre, folyamatosan nyomon tudjuk követni a légzés minőségét – mondta végezetül a mentőállomás vezetője Toldi Ferenc.

Több mint fél milliárd forint támogatás

A K&H gyógyvarázs program 2004–es indulása óta összesen 321 intézmény munkáját támogatta különböző műszerekkel és berendezésekkel, közel 557 millió forint értékben. A K&H gyógyvarázs egyik alapelve, hogy ne csak a fővárosi intézményeket vásárolhassanak új műszereket – a teljes támogatási összeg 69%–a, összesen 385 millió forint jutott eddig a vidéki kórházaknak és mentőállomásoknak. Az kisvárdai mentőállomás a 27. intézmény a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében, amely a K&H gyógyvarázs program keretében támogatásban részesül annak indulása óta. A régió gyermek egészségügyi intézményei eddig összesen 33 millió forint értékben vásárolhattak új eszközöket a K&H gyógyvarázs jóvoltából.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában