Helyi közélet

2016.01.15. 08:56

Videó: Betörés-sorozat gyanúsítottait kapcsolták le Ópályiban

Ópályi - Egy golyós és egy sörétes vadászpuskát, lőszereket, egy televíziót és pénzt tulajdonítottak el betörők egy családi házból Ópályiban 2015. november 21-én.

Ópályi - Egy golyós és egy sörétes vadászpuskát, lőszereket, egy televíziót és pénzt tulajdonítottak el betörők egy családi házból Ópályiban 2015. november 21-én. A fegyvereket engedéllyel tartotta tulajdonosuk. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a mátészalkai nyomozók 2016. január 13-án Ópályiban, illetve Jármiban fogták el a feltételezett tetteseket: T. Csaba 33 éves ópályi lakost és öccsét, a 28 éves, jármi tartózkodási helyű T. Zsoltot. A házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopott fegyvereket és más bűncselekményekből származó tárgyakat, köztük egy 2013-ban ugyanabból a házból eltulajdonított vadászpuskát, illetve egy másik helyszínről lopott gáz-riasztó pisztolyt.



A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. novemberében a két testvér együtt tört be Ópályiban, míg az idősebb fivér további hét betörést követett el a környéken 2013. márciusa óta. A bűncselekményekkel okozott lopási kár összesen meghaladja a 6,5 millió forintot.


A képre kattintva nyílik a galéria | Fotó: police.hu


T. Csabát és T. Zsoltot a Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat kezdeményezik. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint a lopott fegyverekkel nem volt tervük, a rendelkezésre álló adatok szerint azokkal nem követtek el bűncselekményt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában