Helyi közélet

2016.02.19. 12:40

„A hölgyek a köves útig gumicsizmában járnak”

Nyíregyháza - A városnak több évtizedes elmaradása van a külterületi utak építésében.

Nyíregyháza - A városnak több évtizedes elmaradása van a külterületi utak építésében.

Hét ágra sütött a nap a hét közepén, és a múlt ködébe veszett a hétfői intenzív esőzés. Ám az égi áldást – ami sokaknak inkább átok – korántsem lehet elfelejteni. Elég, ha idézünk az olvasói levelekből, telefonhívásokból.

A kátyúk inkább gödrök

„A Sátor utcában ilyenkor kriminális állapotok uralkodnak. Térdig érő sárban, vízben tudnak csak a gyerekek kijönni a Tokaji út elejére. Gumicsizmát vesznek fel, és az utca elején cserélik le utcai cipőre. Járda nincs, csak az »úton« lehet közlekedni. Autóval szintén nem lehet haladni a kátyúktól, amik inkább már gödrök. A víz a kocsi alját mossa, sőt, van olyan, hogy az ajtó aljáig is felér a víz. Időnként felszórják az utcát kaviccsal, ami maximum egy hétig tart. Nem lenne költségtakarékosabb, ha egyszer megcsinálnák rendesen az utcát?!” – vetette fel Kuczi Tamásné.

A Lapály utcáról is áradtak a panaszos hívások. Tengernyi problémát jelent a nagy esőzés, áhítják a helyzet megoldását.

Orosról úgyszintén jött jelzés. Wermeser Gábor a Pető utcában emelte fel a hangját:

„Akkora a sár az utcában, hogy a hölgyek a köves útig gumicsizmában járnak, és áthúzzák az utca végében. Van-e az önkormányzatnak erre a területre konkrét terve, mikor javul a helyzet?”

Kiderült, nyitott kapukat döngetnek olvasóink.

Ledolgoznák a hátrányt

– Az érintett utak karbantartását társaságunk az időjárás függvényében folyamatosan végzi. Megértjük a lakosság panaszait, de a városnak több évtizedes elmaradása van a külterületi utak építésében. Az elmúlt három évben milliárdos nagyságrendet elérő útfelújítási program valósult meg, de könnyen belátható, hogy még így is több évig eltart ennek a hátránynak a ledolgozása – kezdte reagálását Szabó Edina, a NyírVV szóvivője.

– Tavaly 19 utcában épült út, vagy cseréltük le a meglévő aszfaltszőnyeget összesen 7,2 km hosszú útszakaszon. A munkálatok során 16 útszakaszon új út épült, két helyszínen a már meglévő utak felújítására került sor, egy szakaszon pedig útalap készült.

Meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával további 35 utcát, 15 600 négyzetméteren állított helyre a NyírVV. Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintették.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 19-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában