Helyi közélet

2016.02.24. 10:57

Ahol suliba járni életveszély

Mándok - Visszasírják a diákok azt az időt, amikor „háztól házig” szállította őket az iskolabusz.

Mándok - Visszasírják a diákok azt az időt, amikor „háztól házig” szállította őket az iskolabusz. – Féltjük a gyermekeinket – panaszolta több helyi szülő nevében egy tiszamogyorósi édesanya, aki minden reggel abban a tudatban indítja iskolába két csemetéjét, hogy tudja: életveszélynek vannak kitéve az oda-visszaúton, nevezetesen a Béke utcai lakóhelyük és a mándoki általános iskola között.

– Nem értjük, miért nem képesek az illetékesek visszaállítani a korábban jól és biztonságosan működő iskolabuszrendszert, miért kell nap mint nap balesetveszélynek kitenni a diákokat a közúti forgalom miatt. Ne várjuk meg, amíg tragédia történik!

– fogalmazott a neve elhallgatását kérő anyuka, hozzátéve: hidegen hagyja, hogy a problémára az ügyet felkaroló Jobbik, a tiszamogyorósi roma önkormányzat, az iskola vagy annak fenntartója, a Klik Záhonyi Tankerülete talál megoldást, a lényeg, hogy mihamarabb történjen valamilyen előrelépés.

A Volán-járat útja és ideje kötött

– A bejárós diákok közlekedtetése már valóban nem olyan „idilli”, mint tavaly volt, mikor is egy ajaki magánvállalkozó havi több százezer forintért gondoskodott a tanulók szállításáról. Ő ugyanis az intézmény udvarán vette fel, illetve tette le a gyerekeket, és elkanyarodott a tiszamogyorósi Béke utcai megállóig is, ahonnan több mint félszáz diák érkezik hozzánk – ismerte el lapunk érdeklődésére Makai Áron intézményvezető.

– A tankerület gazdaságossági megfontolásból úgy döntött, menetrend szerinti Volán-járatokkal kell megoldani a benki és tiszamogyorósi tanulók bejárását a Mándoki Általános Iskolába. A diákok utazási költségét a Klik fizeti. Ezek az autóbuszok valóban nem „háztól házig” közlekednek, csak a menetrend szerinti megállókban állnak meg, pár száz méterre az intézménytől, a tiszamogyorósi Béke utcába pedig képtelenek behajtani, túl keskeny az út.

– Bár a menetrend szerinti járaton pedagógus felügyelete nélkül utaznak a gyerekek, a megálló és az iskola között minden alkalommal legalább két, láthatósági mellényt viselő felnőtt kísérő ügyel a biztonságukra, a zebráknál pedig megbízható közmunkások segítik az áthaladásukat. Az intézkedéseknek hála, eddig nem történt baleset, bízzunk benne, hogy nem is fog – mondta Makai Áron.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 24-i számában és a kelet.hu-n.


Nyíregyháza, Mándok, Vásárosnamény – A Klik elégtelen bizonyítványára ékes példa mindaz, ami a vásárosnaményi iskolában, illetve a Mándoki Általános Iskola környékén történik – kezdte sajtótájékoztatóját Adorján Béla, a megyei önkormányzat jobbikos frakcióvezetője, aki úgy véli, sokkal jobb gazdái voltak és lennének az intézményeknek a települési önkormányzatok. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában