Helyi közélet

2016.02.24. 08:53

Don Quijote a Bottyánról

Nyíregyháza - Félpályás útlezárással szeretné felhívni magára a figyelmet a városlakó.

Nyíregyháza - Félpályás útlezárással szeretné felhívni magára a figyelmet a városlakó.

Ezt nem bírom tovább! – kiálthatott fel Szabó János, aki elkeseredésében a rendőrséghez fordult. Engedélyt kért és kapott ahhoz, hogy ezen a héten egy személyben demonstráljon a háza előtt.

Remegnek a tányérok

– Azért döntöttem a félpályás útlezárás mellett, mert egész egyszerűen elegem lett – fogalmazott Szabó János, aki harmincöt éve él a Bottyán János utcán. Amikor odaköltözött, csendes, nyugodt volt a környék, néhány esztendeje viszont az ablaka mellett dübörögnek a kamionok.

– A multicégek gyártelepei miatt megnövekedett a teherforgalom. Felvétellel tudom bizonyítani, ahogy remeg a ház és benne a szekrények, az asztalok, a tányérok. Aludni sem lehet normálisan! Tizenkét órát dolgozom egyhuzamban, nem tudom magam kipihenni. Egy évben négyszer volt csőtörésem, mivel a teherautók szétrázzák a vízcsövet.

Amióta pedig kiverték a villanyculápot, nincs világítás. Bár kitették a harmincas táblát, de nincs semmi hatása. Két helyen megrepedt a házunk alapja. Ha pedig esik, nem folyik el a csapadék, mindenütt áll a víz. Látszik, ahogy lerogyott az út. A szomszéd háza is besüllyedt. Borzalmas ez az állapot! Régen élmény volt itt élni, most már inkább bosszúság. Azért döntöttem így, és kértem engedélyt a rendőrségtől, mert jelezni akarom: ebből elég! Noha félpályás útlezárásra van jogosultságom péntekig, korrekt vagyok, nem állok a felezőig, nem zavarom a forgalmat, csak lassítom. Remélem, elérem a célomat.

Segítenek, egyeztetnek

– Társaságunk minden rendelkezésére álló eszközzel segíti a megnövekedett forgalomból adódó helyzet kezelését – kezdte reagálását Dicső Péter, a NyírVV Nonprofit Kft. út- és közterület-kezelési csoportvezetője.

– Munkatársaink az elmúlt héten a helyszínen személyesen egyeztettek a tisztelt városlakóval a problémáról, és kérésének megfelelően 30 km/órás sebességkorlátozást vezettünk be a Derkovits u.–Tó u. közötti szakaszon. A Tó utcai kereszteződésben a ­korábbi elsőbbségadás kötelező tábla helyett stoptáblát helyeztünk ki, illetve a ­Bottyán János u. 11. szám előtt a szalagkorláthoz fi­gyelemfelhívó táblát szereltünk fel.

– Kértük az E.ON-­tól, hogy a Bottyán János u. 9. szám előtti villany­oszlopra helyezzék vissza a korábbi ­világítótestet, amire ígéretet tettek, és a tervek szerint sor kerül az utca teljes hosszában a burkolat felújítására is.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 24-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában