Helyi közélet

2016.02.13. 10:27

Elismerték a demecseri tűzoltók munkáját

Demecser - Igen aktív, az egy éve önálló vonulási engedélyt kapott Demecseri ÖTE, munkájukat péntek este ajándéktárgyakkal ismerte el a katasztrófavédelem.

Demecser - Igen aktív, az egy éve önálló vonulási engedélyt kapott Demecseri ÖTE, munkájukat péntek este ajándéktárgyakkal ismerte el a katasztrófavédelem.

Nem hagyományos évértékelés volt Demecserben a demecseri tűzoltók péntek délutáni gyűlésén. A derék csapat a korábbi jó munka nyomán önállóan is beavatkozhat, amihez saját tűzoltó gépkocsit használnak. Kiss Gyula elnök köszöntője után Lukács István az egyesület parancsnoka elmondta: 75 esetben vonultak, ebből 49-szer önállóan (ebből 42 tűzeset és 7 műszaki mentés volt). Általában 4 gyorsan mozgósítható taggal vonulnak, az sem ritka, hogy 9 fővel indultak a jelzett káresethez két gépkocsival. Kiss Gyula elnök elmondta, hogy a jó példa ragadós, sok fiatal szállna be az egyesület munkájába, de aki vonulni akar, az alaptanfolyamot el kell végeznie.

Az egyesület tagsága a 2015-ös év gazdasági beszámolóját és a 2016-os tervet egyhangúan elfogadta.

A közgyűlés a Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének Enyedi Zoltánt, parancsnokának Lukács István, parancsnok-helyettesének Korbács Ferencet, titkárának Halász Sándort, gazdasági vezetőjének Tóth Ferencnét választotta meg.

Gerebenics Károly tűzoltó alezredes a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője gratulált a szakmai munkához. Elmondta, hogy az egyesület önálló vonulásainak számai jelentősek, azokról csak pozitívan lehet róluk nyilatkozni. Felhívta az egyesület figyelmét a pályázatokra és arra, hogy a településeken mentőszervezetek alakulnak, és ebben az egyesület is részt vehetne.

Toldi András tű. őrnagy, a Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, hogy a demecseri egyesület a megyében is magas szinten áll. a szakmai szint is közelít egy hivatásos tűzoltóságéhoz. Képzettség, eszközök megvannak. Szükség is van a demecseriekre, mert félúton vannak Kisvárda és Nyíregyháza között, ahova időbe telik kiérkezni a hivatásos tűzoltóknak.

Lukács István parancsnok az egyesület két tagjának, Szőlősi Rolandnak és Halász Sándornak Bátor Helytállásért kitüntetést adott át. ( Berkesz, Petőfi utcán egy tűznél gázpalackot hoztak ki a lángok közül. )

KM - PS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában