Helyi közélet

2016.02.22. 12:08

Feltáratlan emlékek a levéltárban

Nyíregyháza - A levéltárban hétfőn az „Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből” sorozatban Ilyés Gábor helytörténésszel beszélgetett Kujbusné Mecsei Éva levéltár-igazgató.

Nyíregyháza - A levéltárban hétfőn az „Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből” sorozatban Ilyés Gábor helytörténésszel beszélgetett Kujbusné Mecsei Éva levéltár-igazgató. A vendég Pannonhalmától Sóstóhegyig mindenhol kutatott a múlt érdekességei után, és több könyv őrzi ezek emlékeit. Szellemi örököse Labossa Gusztáv, Tarnai Ottó, és Margócsi József tevékenységének. A 102 éves nyíregyházi cserkészet kutatása során került kapcsolatba a málenkij robotra hurcoltak történeteivel, amiről ugyancsak könyvet írt.

A meghívottak közt többen elmondták, hogy munkatársaik, családtagjaik közül milyen mélyen hallgattak a málenkij robot idejéről. Kujbusné Mecsei Éva hozzátette, a málenkij robot megyei kutatása még csaknem feltáratlan területnek mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában