2016.02.13. 11:38
Film készült a dombrádi „bűribe tészta” titkáról
Dombrád - Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gasztronómiai műsora, a Gasztroangyal látogatott el Dombrádra a hét első napján. Borbás Marcsi műsorvezetővel és stábjával egy kellemes délelőttöt tölthetett el a vendéglátó csapat a helytörténeti kiállítás mellett található kétállásos kemencénél.
Dombrád - Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gasztronómiai műsora, a Gasztroangyal látogatott el Dombrádra a hét első napján. Borbás Marcsi műsorvezetővel és stábjával egy kellemes délelőttöt tölthetett el a vendéglátó csapat a helytörténeti kiállítás mellett található kétállásos kemencénél.
A stáb rendelkezésére az étel elkészítéséhez Csáki Istvánné „Kicsi néni” és kis segítőjeként Hoksz Attila, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny közönségdíjasa és legígéretesebb táncosa cím elnyerője állt, akik egy helyi specialitást, a kemencében sült „bűribe tésztát” készítették el. A sürgés-forgás közben Marcsi a helyi jellegzetességekről kérdezte a két dombrádi szereplőt, akik egy népdalt is előadtak a műsorvezető kérésére. Bár a tészta összekeverése a túrós masszával a hidegben nehéznek bizonyult, de ezért kárpótolt mindenkit a jó hangulat, amit Attila teremtett, amikor a műsorvezetőt tánclépésekre tanította.
Az étel elkészülte után a Duna Tv egész stábja és a dombrádi csapat együtt kóstolta meg a kemencében sült libacombot és desszertként a „bűribe tésztát”. Ebéd után Hoksz Attila egy verbunkkal kedveskedett a Duna Tv nézőinek, ezzel is megköszönve, hogy a sok sms üzenettel győzelemre juttatták a Fölszállott a páva című műsorban. A Dombrádon felvett műsor várhatóan pár hét múlva lesz látható a Duna Tv-ben.
KM