Helyi közélet

2016.02.19. 17:57

Jobbik-sajtótájékoztató: Támogatásra szomjaznak a gazdák

Nyíregyháza - Valamennyi zöldség- és gyümölcságazatban dolgozó gazda hátán csattanna az ostor, a legnagyobbaktól a legkisebbekig, amennyiben a parlament a jelenlegi verzióban fogadná el tavasszal a vidékfejlesztési programtervezetet – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Apáti István, a Jobbik alelnöke.

Nyíregyháza - Valamennyi zöldség- és gyümölcságazatban dolgozó gazda hátán csattanna az ostor, a legnagyobbaktól a legkisebbekig, amennyiben a parlament a jelenlegi verzióban fogadná el tavasszal a vidékfejlesztési programtervezetet – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Apáti István, a Jobbik alelnöke. Kifejtette: nem adnának támogatást sem korszerűsítésre, sem öntözésre, ami az ágazatok halálát jelentené. – A jelenlegi verzió szerint, amelynek módosításáért a Jobbik minden szakmai és politikai egyeztetésen harcolni fog, „ha jónál gyengébb a minősítése egy adott felszín alatti víztestnek, akkor a vízkivétel megszüntetése vagy korlátozása érdekében nem kaphat támogatást a gazda mezőgazdasági öntözésre”. Amennyiben az értelmetlen hatósági korlátozás, a vízjogi engedélyek hiánya miatt a gazdák nem fognak tudni (legálisan) öntözni, az ültetvények tönkremennek, jogszerűtlen vízkivételek esetén pedig tetemes büntetésekre számíthatnak. Ezek után nem lenne meglepő, ha a csapdahelyzetbe került termelők követnék az egészségügyben, oktatásban, tömegközlekedtetésben dolgozó, elégedetlen tömegek példáját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában