2016.02.17. 18:51
Második helyen a finomságok
Tiszaeszlár - A tiszaeszlári családi vállalkozás „össztermék” kategóriában vehette át az elismerést.
Tiszaeszlár - A tiszaeszlári családi vállalkozás „össztermék” kategóriában vehette át az elismerést.
Eső áztatta az elmúlt hétvégén a IX. Budapesti Mangalica Fesztivált, ennek ellenére sok látogató kereste fel a rendezvényt. Valójában ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a magyar ember mindig is szerette a hasát, soha nem vetette meg a finomságokat. Márpedig a fesztiválon bőven voltak mangalicából készült termékek, fűszeres-paprikás különlegességek.
Friss, füstölt, darabolt, egész
A fesztiválon részt vett a tiszaeszlári Kocsis-tanya is.
– A korábban már megrendezett budapesti, székesfehérvári, szombathelyi és debreceni fesztiválokat is beszámítva összességében ez már a huszonötödik bemutatkozása volt a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete tagjainak. Jónak értékeljük az idei fesztivált, annak ellenére, hogy szombaton és vasárnap bőven volt csapadékban részünk – mondta el érdeklődésünkre Kobzos István családtag. – A faházról ilyenkor a szervezők gondoskodnak, tartalommal pedig nekünk kell megtöltenünk, illetve igyekszünk szépen feldíszíteni is.
– Valamennyi termékünket bemutattuk, legyen az bár friss vagy füstölt áru, darabolt hús vagy egész sonka. Annak ellenére, hogy nem volt nagy hideg, szépen fogyott a hurka és a sütni való kolbász is.
A mangalicafesztiválokon különböző díjak is gazdára találnak. A szombat délelőtti eredményhirdetéskor a tiszaeszlári családi vállalkozás „össztermék” kategóriában a II. díjat vehette át.
– Nagy büszkeséggel vettük át ezt a díjat, hiszen azt jelzi, hogy jó úton járunk. Ugyanakkor nagyobb a felelősségünk is, mert az elért minőségből nem szabad engednünk, ugyanis azt azonnal észrevennék a fogyasztók – tette hozzá Kobzos István.
KM-MML
A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 17-i számában és a kelet.hu-n.