Helyi közélet

2016.02.16. 17:38

„Megszívhatják” a megyei dohánytermesztők

Nyíregyháza - Sokkolta a megyei dohánytermesztőket a bejelentés: kivonulhat a piacról az ULT Magyarország Zrt.

Nyíregyháza - Sokkolta a megyei dohánytermesztőket a bejelentés: kivonulhat a piacról az ULT Magyarország Zrt.

– Mára eljutottunk arra a pontra, amikor képtelenek vagyunk az egyre növekvő eladatlan készleteket finanszírozni. 2016 éppen ezért az átmenet éve lesz, mikor is jelentősen csökkentjük a termőterületeinket mindkét dohányfajta esetében. Bízom abban, hogy megfelelő kormányzati segítséggel visszanyerheti régi stabilitását ez az ágazat.



– Ha 2016-ban sem sikerül érdemi megoldást találnunk, akkor a Burley dohányok termesztését 2017-től megszünteti, a Virginia mennyiségét pedig tovább csökkenti az ULT Magyarország, végül pedig befejezzük a feldolgozási tevékenységünket Magyarországon! Nem titok: ha egy elsődleges feldolgozó kivonul egy ágazatból, akkor az a termesztésre is rányomja a bélyegét! Ha nem akarjuk, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tovább nőjön a munkanélküliség és a kilátástalanság, ezt közös erőfeszítéssel meg kell akadályoznunk! – jelentette ki kedden a Váci Mihály Kulturális Központban tartott tájékoztatón Bittner Imre, az amerikai tulajdonban lévő nyíregyházi dohányfelvásárló és -feldolgozó cég vezérigazgatója.

A cikk teljes terjedelemben a Kelet Magyarország február 17-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában