Helyi közélet

2016.02.05. 17:54

Nincs fesztivál tiszaeszlári sonka nélkül

Tiszaeszlár - A jubileumi mangalica fesztiválon ott lesz a tiszaeszlári Kocsis-tanya is.

Tiszaeszlár - A jubileumi mangalica fesztiválon ott lesz a tiszaeszlári Kocsis-tanya is.

Egy kis településen működő családi vállalkozás is öregbítheti megyénk hírét úgy az országban, mint a határainkon túl. Igaz, ehhez először is kell egy kiváló ötlet, amire épülhet a vállalkozás, utána „már csak” kitartásra és sok-sok munkára van szükség, hogy a termék olyan kiváló minőségű legyen, hogy érdeklődjenek iránta a piacon.

Minderre jó példa a Tiszaeszláron található Kocsis-tanya, hiszen ma már nincs olyan mangalica fesztivál hazánkban, amelyen ne lennének ott a termékeikkel.

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete február 12. és 14. között rendezi meg a IX. Budapesti Mangalica Fesztivált, ami a székesfehérvári, szombathelyi és debreceni fesztiválokat is beszámítva összességében immár a huszonötödik alkalom lesz arra, hogy a gazdák népszerűsíthessék termékeiket a vásárlók körében.

A budapesti fesztiválon már nyolcadik alkalommal lesz ott a Kocsis-tanya. A teljes palettát bemutatják a friss termékektől a füstölt árukig, a darabolt terméktől az egész sonkáig.

A további részletek megtudhatják a Kelet-Magyarország 2016. február 5-i számából vagy a kelet.hu portálról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában