Helyi közélet

2016.02.02. 17:28

Tavasszal kaput nyit a kállósemjéni kúria

Kállósemjén - Befejeződtek a felújítási munkálatok, már csak a használatbavételi engedélyek kellenek.

Kállósemjén - Befejeződtek a felújítási munkálatok, már csak a használatbavételi engedélyek kellenek.

Több elképzelésnek még nem látják a végeredményét Kállósemjénben, azonban egy dologban már biztosak: az idén megnyílik a látogatók előtt a felújított Kállay-kúria.

Bővítik a tisztítótelepet

– Vannak terveink, céljaink, feladataink, amelyeket jó lenne ebben az évben megvalósítanunk, azonban keressük még hozzájuk a forrásokat. Figyeljük a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kiírásait, pályázatait, ugyanis vannak már előkészített projektek, csak éppen anyagi támogatást igényelnek – mondta el érdeklődésünkre Belicza László, Kállósemjén polgármestere.

– Az egyik legfontosabb feladatunk a szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése. Kormányzati döntés született arról, hogy az állam támogatja ezt a beruházást, remélhetőleg az év második felében megkezdődhetnek a munkálatok.

Felújításra vár a konyha

– Az óvodát is szeretnénk bővíteni és korszerűsíteni, valamint megérett már a teljes felújításra az iskolában működő önkormányzati konyha is, amit még 1984-ben alakítottak ki. E két tervezett beruházás miatt figyeljük főleg, hogy a TOP mire ad majd forrásokat.

– Közismert továbbá, hogy milyen nagy az átmenő forgalom a településen. A közlekedésbiztonság érdekében gyalogátkelőhelyet szeretnénk kialakítani, illetve további kerékpárutakat tervezünk építeni Kállósemjénben – folytatta a település vezetője, majd szólt az idegenforgalmi szempontból jelentős Kállay-kúria, illetve a Wolkenstein-kastély felújításáról is.

KM-MML

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. február 2-i számában és a kelet.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában