Helyi közélet

2016.02.29. 19:23

Tudta, hogy szalmával is lehet szigetelni?

Nyíregyháza - Valljuk be, eddig viszonylag kevesen hallottunk arról, hogy egy lakást akár szalmával is leszigetelhetünk.

Nyíregyháza - Valljuk be, eddig viszonylag kevesen hallottunk arról, hogy egy lakást akár szalmával is leszigetelhetünk.

Aki ellátogatott az Energia és Környezet Alapítvány hétfő esti közösségi fórumára – melyet a nyíregyházi kosárközösség Dózsa György utcai központjában rendeztek – és meghallgatta Zalatnay László előadását, az első kézből kaphatott értékes információt a szalmabála építészet alapjairól, valamint az ehhez kapcsolódó technológiákról. Zalatnay László elmondta: a szalmabála egy mezőgazdasági melléktermék, mely természetes építőanyagként is funkcionálhat.

– A szalmabála olcsó hő- és hangszigetelő, ami helyben megtalálható, így házépítéskor, valamint utólagos hőszigeteléskor praktikus és kézenfekvő megoldás lehet – fogalmazott Zalatnay László, aki szerint egy 35 centis szalmafal tulajdonságaiban éppen megfelel egy 25-28 centis polisztirol szigetelésnek. Ebben az esetben az ár töredéke lehet az ipari technológiával előállított hőszigetelő-anyagokéhoz képest.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 1-jei számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában