Helyi közélet

2016.02.22. 12:52

„Véget kell vetni az óborzalomnak!” - Azt akarják, hogy a KLIK a jelenlegi formájában ne működjön tovább

Nyíregyháza - Nyíregyházán vizitált hétfőn a Pedagógusok Szakszervezetének országos alelnöke.

Nyíregyháza - Nyíregyházán vizitált hétfőn a Pedagógusok Szakszervezetének országos alelnöke.

Bár jóízű fekete fogadta a Pedagógusok Szakszervezete megyei titkári értekezletének résztvevőit, korántsem tűnt úgy, hogy lefőtt a kávé. Hétfő délelőtt illusztris vendéget üdvözölhettek Szabó Zsuzsanna személyében, aki földijükként köszöntötte a tanári társadalom helyi érdekvédőit. A fehérgyarmati születésű, iskoláit Nyíregyházán végző szakszervezeti potentát röviden ekképpen összegezte az aktuális helyzetet:

– Egyáltalán nem jó az, ami most van – szögezte le a Pedagógusok Szakszervezetének országos alelnöke. – Február 13-án olyasmi történt, melyet nem lehet feledni, sőt, büszkének kell kell lenni rá. Sajnos, persze... A budapesti demonstráción több tízezren fejezték ki, hogy jelentős átalakításra szorul a közoktatás. Az átfogó szerkezeti változás mellett konkrét ütemtervvel rendelkezünk. A lényeg az, hogy a gyerekek ne legyenek túlterheltek, hogy csökkenjenek a kötelező tanulói óraszámok, hogy a KLIK a jelenlegi formájában ne működjön tovább, és még sorolhatnám... Véget kell vetni az óborzalomnak!

KM-LTL

Bővebben a Kelet-Magyarország 2016. február 23-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában