Helyi közélet

2016.03.28. 13:48

A szeretetnek valóban van hatalma

Kisvárda - Az immáron tíz esztendős kisvárdai Szeretet Hatalma Alapítvány idei gálaműsora bár új névvel, de már kilencedik alkalommal, Szeretet Gálaként valósult meg ebben az évben változatlan célokkal és változatlan színvonalon.

Kisvárda - Az immáron tíz esztendős kisvárdai Szeretet Hatalma Alapítvány idei gálaműsora bár új névvel, de már kilencedik alkalommal, Szeretet Gálaként valósult meg ebben az évben változatlan célokkal és változatlan színvonalon.

A Városi Tornacsarnok alkalmi színpadán, a hagyományos nyitóképet több mint 400 fellépő alkotta, akik most is színvonalas produkcióikkal, a szeretet erejével szórakoztatták a közönséget egy nemes cél érdekében, a daganatos gyermekekért. Az ismét abszolút telt házas, közel ezer fős közönség (valóban nem lehetett egy tűt sem leejteni!!!) pedig támogató jegyeik megvásárlásával, illetve a majdnem 700 szponzor támogatásukkal, szintén fontos részesei voltak a jótékonysági gálaműsornak.

A már hagyományos ünnepi dal a kisvárdai Doktorock Színtársulat énekesei és a gála egyik sztárvendége, Szerényi László közös előadásában hangzott el, majd dr. Novák Béláné Baba néni, a Szeretet Hatalma Alapítvány kuratóriumának elnöke mondta el ünnepi köszöntőjét:

...(...)...Az elmúlt évek folyamán nőttön nő támogatóink tábora. Nagy öröm ez az alapítvány minden önkéntes munkatársa, támogatója számára. A folytonos növekedés pedig arra utal, hogy egyre többen éreznek felelősséget beteg embertársaik iránt. Tehetősnek lenni azt jelenti: tenni tudok, van elég erőm, tehetségem másokért cselekedni. A tenni tudó és akaró embertársaikkal együtt tudjuk teljesíteni alapítványunk alapvető feladatát: segíteni a daganatos beteg gyermekeknek és családjaiknak. Alapítványunk mára több mint 90 településen, több mint 200 családnak segített, támogatóink közreműködésével...(...)... - mondta Dr. Novák Béláné, aki megköszönte az elmúlt tíz évet és minden, a korábbi gálákon is közreműködők, szervezők önzetlen munkáját.

A tíz éves Szeretet Hatalma Alapítvány első gálája kilenc évvel ezelőtt volt. Technikában, külsőségekben, szervezettségben, az alapítvánnyal együtt sokat változott, fejlődött. Egy valami azonban változatlan maradt a kezdetek óta: minden fellépő, az aprótól a művész emberig tiszta szívvel jött ide, tudása legjavát adva, szíve minden szeretetével. S miközben Baba néni köszöntőjében emlékezett az elmúlt tíz év eseményeire, az első gálára, az adományozásokra, a gyermeknapokra és rajzversenyekre, a háttérben egy kivetítőn nosztalgiázhattunk az emlékezetes múlt képeivel. „Hiszem, hogy minden fellépő és a közönség soraiban lévő jó szándékú ember megkönnyebbüléssel és jó érzéssel hagyja majd el ezt az épületet a mai estén éppen úgy, mint sok évvel ezelőtt.” - mondta Baba néni, majd Teréz anya idézetével mondott köszönetet mindenkinek: „Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger."

A valamivel több mint három órás műsorban, városunk óvodásai, általános-és középiskolásai, egyes műsorszámokban pedig maguk a pedagógusok képviselték intézményüket. Vers és próza, színjáték, néptánc, modern tánc, ének, vagy éppen jelbeszédes produkció elevenedett meg a a színpadon a gyermekek, fiatalok és felnőttek közreműködésével az alábbi intézmények, egyesületek által: Fogyatékos Személyek Nappali Ellátása, Tordai úti Óvoda, DoktoRock Színtársulat, Mistral Mazsorett Csoport, Szent György Görögkatolikus Általános Iskola, Somogyi Rezső Általános Iskola, Református Általános Iskola és Gimnázium, Teichmann Vilmos Általános Iskola, Vári Emil Általános Iskola, Szent László Katolikus Szakközépiskola Általános Iskola Kollégium és Óvoda, Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Apáczai Csere János Általános Iskola Gimnázium és Szakképző Iskola, Kisvárdai Szakképző Centrum II. Rákóczi Ferenc Szakképző Iskolája, Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola.

A gála kilenc éves történetében hagyomány már, hogy minden évben bemutatkozik egy környező település. A Szeretet Gála idei vendége Anarcs Község Önkormányzatának Műkedvelő Csoportja volt, akik több színvonalas produkcióval tisztelték meg a vendégszeretet.

S persze nincs Szeretet Gála sztárvendég nélkül, s most egyszerre három művész is színpadra lépett a nemes cél érdekében. A Budapesti Operettszínházból érkezett Kisvárdára: Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté és Szerényi László. A három művész operett, musical és retró slágerekkel igazán jó hangulatot teremtett, sőt, még a közönséget is megmozgatták, akik szívesen álltak fel székeikből és úgy énekelték a slágereket a művészekkel együtt.

A legnagyobb és legnemesebb vendégei a gálának mégis azok a gyermekek és családtagjaik voltak, akik gyógyulásuk után, ott ültek a közönség soraiban és tapsoltak szüntelen annak reményében, hogy a közös összefogás eredményeként, még több boldog, gyógyult gyermek tapsolhasson majd évről évre azon a jótékonysági gálán, mely most is bebizonyította, hogy a szeretetnek valóban van hatalma. Mert csak a szeretetnek van ereje és hatalma.

Minden jó emberi kapcsolat a kölcsönösen kinyilvánított együttérzésen és szereteten alapszik. Erre épül a boldogság. A Szeretet Gálán kölcsönösen szerettünk, együtt segítettünk, miközben szórakoztunk. Az alapítvány munkatársainak nevében kérem, hogy azt a szeretet amit a műsorszámok által kaptak úgy raktározzák el, hogy jusson belőle minden napra, míg egy év múlva nem találkozunk újra. A 2017-es Szeretet Gálán, márciusban.

- Durucz Gabi -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában