Helyi közélet

2016.03.23. 15:33

Csak a vásártér kapuján kívül érvényes a parkolókártya

Nyíregyháza - Olvasónkat hidegzuhanyként érte nemrégiben, hogy bár mozgáskorlátozottként van érvényes parkolókártyája, mégsem hajthatott be ingyen a Tokaji úti piacra. A február elsején életbe lépett változásról az illetékest kérdeztük.

Nyíregyháza - Olvasónkat hidegzuhanyként érte nemrégiben, hogy bár mozgáskorlátozottként van érvényes parkolókártyája, mégsem hajthatott be ingyen a Tokaji úti piacra. A február elsején életbe lépett változásról az illetékest kérdeztük.

„Szombaton a lányommal próbáltunk bejutni a Tokaji úti piacra. Amikor a belépőkapuhoz értünk, és mutattuk a nevemre szóló, érvényes parkolókártyát, az úr, aki a jegyeket osztja és beszedi a parkolási díjat, azt mondta, február elseje óta a parkolókártya a nagybani piacon már nem jogosít ingyenes parkolásra, fizessem meg a kötelező díjat. Kérdőn néztem rá, de nem tehettem semmit, mert ha nem fizetek, fordulhatok vissza. Kicsengettem a kétszázast” – írta szerkesztőségünkhöz ­eljuttatott levelében Jakab Sándorné.

„Tudomásom szerint a parkolókártyánk azért van, hogy minél könnyebben megközelíthessük azt a helyet, ahová el szeretnénk jutni. Sajnos mi, fogyatékkal élők lassan minden ilyen lehetőséget elveszítünk. Gondolkodhatunk, hogy mivel és hogyan érjünk célba. Ez a probléma mindazokat érinti, akik ilyen kártyával rendelkeznek. Szeretnénk, ha az illetékesek újra átgondolnák a döntésüket! Nekünk egyáltalán nem egyszerű a közlekedés még ilyen könnyítésekkel sem, hát még ezek nélkül!” – panaszolta a nyíregyházi asszony.

Véges a férőhely

– A vásártér előtt, a Tokaji úton közel negyven parkolóhely van kijelölve mozgáskorlátozott vásárlók számára, melyeket a megfelelő, érvényes igazolvánnyal rendelkezők térítésmentesen használhatnak. A megállás lehetőségét az említett útszakaszon táblák jelzik – kezdte reagálását Kovalecz Róbert, a piac- és vásártér-üzemeltetési iroda vezetője.

– A vásártér kapuin belüli területre nem vonatkoznak a nyíregyházi parkolási rendelet szabályai, ezért a piacon nem parkolási, hanem jelképes összegű behajtási díjat kell fizetniük a járművezetőknek, ezt a terület korlátozott befogadóképessége indokolja – magyarázta el az irodavezető.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában