Helyi közélet

2016.03.13. 14:02

Fotók: Ukrán nyelven énekelt a Nyíregyházi Hölgykoszorú

Nyíregyháza - Ilyen fellépése még nem volt a Nyíregyházi Hölgykoszorúnak, mint szombat este a Nyilas fogadóban, ahol a szervező Szofilkánics Judit asszony kérésére léptek fel, Tarasz Sevcsenko, a legnagyobb ukrán költő születésnapjának 202-dik évfordulóját ünneplő esten.

Nyíregyháza - Ilyen fellépése még nem volt a Nyíregyházi Hölgykoszorúnak, mint szombat este a Nyilas fogadóban, ahol a szervező Szofilkánics Judit asszony kérésére léptek fel, Tarasz Sevcsenko, a legnagyobb ukrán költő születésnapjának 202-dik évfordulóját ünneplő esten. Életútját néhány szóban Arkady Gupalo a Nyíregyházi Ukrán Konzulátus vezetője idézte fel. A házigazdák képviseletében a fiatalok szavalták el a nagy költő egy-egy versét, természetesen ukrán nyelven, majd a hölgykoszorú Kazár Ticziána vezénylete mellett énekelt. Utolsó dalukat már nem a pódiumon, hanem a házigazdák körében, közösen énekelték



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában