Helyi közélet

2016.03.11. 18:09

Gyorsíthatják az ügyintézést

Nyíregyháza - A táblázat kitöltése valamennyi őstermelő számára javasolt.

Nyíregyháza - A táblázat kitöltése valamennyi őstermelő számára javasolt.

A jogfolytonosság megőrzése mellett már csak kevesebb mint két hétig, március 20-áig lehet kérelmezni a hatályát vesztett őstermelői igazolvány helyett új igazolvány kiváltását, illetve a még hatályos igazolványok érvényesítését.

Az ügyintézést egy előre kitölthető táblázattal gyorsíthatják meg az érintettek – tudtuk meg Sarkadiné Ruzsinszki Ágnestől, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatójától. Hozzátette: az ügyintézés során az őstermelő saját gazdaságát igazoló dokumentumokat, illetve a használt földterületekre vonatkozó adatokat (település, helyrajzi szám, terület, művelési ág, használat jogcíme) rögzíteni kell a nyilvántartásban. Utóbbi adatok betöltését egy táblázat kitöltésével segíthetik az őstermelők.

A táblázat kitöltése valamennyi őstermelő számára javasolt, de kifejezetten azok számára, akik több földterületen, illetve helyrajzi számon kívánnak őstermelő tevékenységet folytatni.

Az őstermelők az általuk előre kitöltött táblázatot a falugazdásszal egyeztetett módon (pl. e-mailen, usb csatlakozóval ellátott adathordozón) adhatják át. A táblázat kitöltésével a falugazdász egy gombnyomással rögzítheti az adatokat a nyilvántartásban, ezért ­jelentősen csökken az ügyintézési idő, amely nagyobb gazdaságok (például több tucat helyrajzi szám feltüntetése) esetén akár fél-egy órával is rövidebb lehet – mondta ­Sarkadiné Ruzsinszki Ágnes.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában