Helyi közélet

2016.03.17. 15:16

Isteni színjáték a SóstóZoo-ban

Nyíregyháza - Zeusz már meghódította a nőstény oroszlánokat az állatparkban.

Nyíregyháza - Zeusz már meghódította a nőstény oroszlánokat az állatparkban.

Hosszú utat tett meg az ötéves hímoroszlán, amíg Hollandiából megérkezett a szabolcsi megyeszékhelyre szombaton. Egy nappal később már nevéhez méltóan, akár egy istenség járta körbe az egyelőre még elkülönített kifutóját, ismerkedett a környezetével, a lányokkal még nem igazán foglalkozott Zeusz, pedig nagy feladat vár az új királyra.

Az utód nagy kihívása

– Megrendítő volt, amikor 2014-ben elveszítettük Eleket, a park alapító oroszlánját – emlékezett vissza az örömteli percekben egy szomorú pillanatra Révészné Petró Zsuzsa. Az intézmény szóvivője elmondta, mindenképpen szerették volna, ha a három nőstény mellé érkezik egy új hím, ebben a Hollandiai Arnhemben található állatkert volt a mieink segítségére. A Burgers’ Állatkertből indult Zeusz, a feladata pedig nem lesz kevesebb, mint dinasztiát alapítani a kategóriájában a legjobb európai zoo-nak választott nyíregyházi parkban.

A lecke fel van adva, hiszen elődje, Elek magasra tette a mércét. Matuzsáleminek számító 19 életéve alatt 26 utóddal ajándékozta meg a világot.

KM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 17-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában