Helyi közélet

2016.03.14. 16:09

Oscar-díj a tanárnőnek

Kisvárda - A kisvárdai Nyakóné Kántor Mária 3281 szavazattal elnyerte 2016-ban a Pedagógusok Oscar-díját.

Kisvárda - A kisvárdai Nyakóné Kántor Mária 3281 szavazattal elnyerte 2016-ban a Pedagógusok Oscar-díját.

„Te kinek adnád a pedagógusok Oscar-díját?” ezzel a kérdéssel indított online szavazást év elején közösségi oldalán a neteducatio.hu pedagógusközösség. Az első forduló január 31-én zárult, a legtöbb szavazatot kapó jelöltek közül 3–3 személy jutott a döntőbe két kategóriában, mint iskolai pedagógus és mint óvodapedagógus.

A pedagógusokat magánszemélyek jelölték, a kisvárdai Orosz Erika jelöltje volt Nyakóné Kántor Mária, a Bessenyei György-gimnázium tanára, igazgatóhelyettese. A jelölés szövegéből idézünk:

„Minden jelenség, minden tudás annyit ér, amennyit mi magunk teszünk hozzá a megértés során” – vallja Nyakóné Kántor Mária, akinek szakmai tudása, tapasztalata, állandó önfejlődésre törekvése, módszerei, életfelfogása mintaértékű nemcsak iskolájában, városában, hanem minden pedagógus és diák előtt. A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium földrajz szakos igazgatóhelyettese az elsők között próbál ki és hasznosít új módszereket. Egyik leglátványosabb ezek közül az érettségi vizsgák eredménye földrajz tantárgyból, melyet diákjai érnek el; átlageredményük 80 százalék fölötti, de nem ritka a 100 százalékos teljesítmény sem.

 

Tisztelet és szeretet

Tanítványai évről évre résztvevői voltak a Less Nándor Országos Földrajzversenynek, tanulói közül többen kerültek OKTV II. fordulóba, és országos döntős diákja is volt a tantárgyából.

Az EDUWEB megbízásából részt vett laborkísérletekhez kapcsolódó tananyagfejlesztésben is. Tanulói munkafüzeteket készített a kisvárdai és a mátészalkai laborhoz, valamint megírta a hozzájuk kapcsolódó tanári kézikönyveket is. A következő feladatra tekint előre, ami a digitális tananyagok elkészítése lesz.

Éveken keresztül tanított az Arany János Tehetséggondozó Programban önismeretet, természetismeretet, földrajzot, s a kollégiumban pszichológiai tanácsadást is tartott (elvégezte a pszichológia szakot is).

Személyében olyan embert jelölhetnek, aki példaértékű a másokra figyelés, a segítés, a támogatás szempontjából, mind kollégái, mind diákjai, mind a szülők nagy tisztelettel és szeretettel tekintenek rá”

Durucz Gabriella

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában