Helyi közélet

2016.04.21. 11:13

A költészet napja és a magyar nyelv hete Máriapócson

Máriapócs - Rendhagyó író - olvasó találkozót szervezett a magyar költészet napja alkalmából a máriapócsi Kulturális Központ vezetője Vonáné Pásztor Éva.

Máriapócs - Rendhagyó író - olvasó találkozót szervezett a magyar költészet napja alkalmából a máriapócsi Kulturális Központ vezetője Vonáné Pásztor Éva.

Az Intézmény már előzőleg pályázatokat hirdetett, hogy felkeltse az érdeklődést, az írást-, az irodalmat szeretők körében.



Április 10-én az író - olvasó találkozón Kovács István helyi költő mutatta be legújabb alkotásait az „Égi harmat száll a tájra” címmel. A szerző fogalmazásában: „ez egy séta a verssel, a gyermekkortól az időskorig”. Témájában megjelenik a hit, a szeretet, a remény. Vissza-, visszatér a virágokhoz, mint a gyöngyvirág, a lilaakác; a tájhoz, a Balatonhoz, falujához; gyermekkorához és diákéveihez. A verseket elő is adták, elmondták a településen élők, idősebbek és fiatalabbak; de több költeményt Némethné Kovács Magda énekes, nótaszerző tolmácsolásában is meghallgathattak és csodálatos volt a Gyémánt Ferenc Artisjus díjas zeneszerző által megzenésített „Mama, mindent köszönök neked!”.

A programot színesítette a Nyíregyházán élő francia művész Gerome, aki Papp Bertalan polgármester úr meghívására érkezett a rendezvényre és sanzonokat énekelt.


Kovács István máriapócsi költő


Másnap, április 11-én a Máriapócsi Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában versünnepet tartottak. A rendezvényen Mosolygó Tibor atya, a Máriapócsi Lelkigyakorlatos- és Zarándokház lelki vezetője; Vonáné Pásztor Éva és Tamás László Önkormányzati Képviselők egy-egy különlegesen szép előadással tették emlékezetessé ezt a napot. A diákok nagy tapssal köszönték meg.

- Palóczy Timea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában