Helyi közélet

2016.04.23. 09:38

Bölcsődék napja - Bizalomra,szeretetre építenek

Nyíregyháza - A bölcsődei dolgozókat ünnepelték pénteken a megyeszékhelyen.

Nyíregyháza - A bölcsődei dolgozókat ünnepelték pénteken a megyeszékhelyen.

Gyermekekkel akart foglalkozni és bölcsődében dolgozni, ezért döntött úgy a szociálpedagógiai diploma átvétele után Kalánné Szilágyi Henrietta, hogy elvégzi a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakot is. Az Őzike bölcsődében kezdett dolgozni kilenc évvel ezelőtt, 3 éve pedig a Babaház bölcsit vezeti. Lelkesedése, gyermekek iránti szeretete példaértékű, melyhez maximalizmus párosul.

Ő egyike volt azoknak, akik a pénteki bölcsődék napja ünnepségen átvehették a megyeszékhely önkormányzatának elismerő oklevelét. Rá és Nyíregyháza kilenc bölcsődéjében dolgozó 222 szakemberre is igaz: a bizalom letéteményesei, hiszen a szülők a legféltettebb kincsüket bízzák rájuk.

Több mint 200 csillogó szempár szegeződött pénteken Hannára és Ricsire, akik a nyíregyházi Aprajafalva Bölcsődéből érkezve versekkel köszöntötték a bölcsődék napi ünnepség résztvevőit.

– A megyeszékhely 9 önkormányzati bölcsődéjében 223 dolgozó 716 gyermekről gondoskodik – sorolta számokban a jelent dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója, aki a „mi napunknak” nevezte április 21-ét.

A múltat pedig Jászai Menyhért alpolgármester idézte meg azzal, hogy felelevenítette. 1852-ben ezen a napin nyílt meg Magyarországon az első bölcsőde. Ami 164 év alatt sem változott, a küldetés, melyet ezek az intézmények felvállaltak: szeretettel, figyelemmel nevelni és gondozni a gyermekeket, segíteni a lelki és szellemi fejlődésüket.

– Egy ember életében a szocializáció szempontjából meghatározó az első öt életéve, melyben elsőként a család játszik fontos szerepet, majd a bölcsőde – fogalmazott az alpolgármester. A feltétlen bizalom jele nevezte, amikor a szülők a legnagyobb kincsüket bízzák a bölcsődei dolgozókra, a családból kiszakadó csöppség további gondozásához végtelen szeretet és elhivatottság kell.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 23-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában