Helyi közélet

2016.04.02. 16:14

Ezt írta a Kelet 70, 60 és 50 éve! – Április 2. - Internáltak egy nyilas lázítót

Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os áprilisi Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Nyíregyháza – Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1966-os áprilisi Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. április 2., kedd

Másodszor is internáltak egy nyilas lázítót

Makrai Zoltán nyíregyházi lakost a városi rendőrkapitányság politikai osztálya még 1945 júniusában rendőrhatósági őrizet alá helyezte, mert a Nyilaskeresztes Pártnak volt a tagja. Az időközben meghozott amnesztiarendelet folytán Makrait 1945 szeptemberében szabadlábra helyezték, azonban egyáltalán nem igyekezett meghálálni a demokrácia nagylelkűségét, hanem ahelyett, hogy beállt volna az újjáépítő munkába, szidalmazta a demokráciát és a munkásokat a nyilas rendszer visszajövetelével fenyegette. Ezért a rendőrkapitányság politikai osztálya újból letartóztatta Makrait, és internálta. Bizonyítéka ez annak, hogy ha valaki egyszer megszabadult az internálótáborból, az még nem jelenti azt, hogy oda nem kerülhet még egyszer vissza – ha arra rászolgált.

 

Hatvan éve írtuk

1956. április 3., kedd

(hétfőn nem jelent meg a lap)

Kétszáztízezer forint a ­diákotthonokra

Kétszáztízezer forintot fordít Nyíregyháza város az 1956. évi költségvetésből a diákotthonok fejlesztésére és felújítási munkálataira.

 

Ötven éve írtuk

1966. április 2., szombat

Közérdekű közlemény

Közhírré teszi a Nyíregyházi Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága, hogy a jogtalan legeltetés szabálysértést képez. A szabálysértésért harminc napi elzárásra átváltoztatható, 3000 forintig terjedő bírságot lehet kiszabni esetenként.

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában